Актуално
Д-р Priyamvada Gopal, преподавател в старата академична Мека, е публикувала туит, който гласи: "Ще го кажа отново. Белите животи нямат значение" (т.е. "Животът на белите няма значение"). Прогресивно, либерално, абсолютно яко и куул послание, нали. Съвсем в духа на новото време. Кой знае защо, някакви британци се разгневяват и инициират петиция за уволнението на госпожа преподавателката заради расистки и обидни коментари. Госпожата моментално атакува обратно и казва, че е станала жертва на мръсна вербална атака и заплахи за физическа саморазправа. Някои от съобщенията, които е получила, гласят: "Вие сте отвратителна и отвън и отвътре". "Щом не харесвате белите хора, стягайте си партакешите и се разкарайте, проблемът е решен".
В духа на новото време

Ирини Зикидис | 25/06/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Искам да ви кажа, че събитията в мъгливия Албион са все по-забавни. Освен традиционното рушене на паметници на британски национални герои, и някое и друго клане на англичани от опресирани представители на малцинството, днес скандалът, който ни тресе, идва от Кеймбридж.

Д-р Priyamvada Gopal, преподавател в старата академична Мека, е публикувала туит, който гласи: "Ще го кажа отново. Белите животи нямат значение" (т.е. "Животът на белите няма значение" - "I'll say it again. White Lives Don't Matter"). Прогресивно, либерално, абсолютно яко и куул послание, нали. Съвсем в духа на новото време.

Кой знае защо, някакви британци се разгневяват и инициират петиция за уволнението на госпожа преподавателката заради расистки и обидни коментари. Госпожата моментално атакува обратно и казва, че е станала жертва на мръсна вербална атака и заплахи за физическа саморазправа. Някои от съобщенията, които е получила, гласят:

"Вие сте отвратителна и отвън и отвътре"
"Щом не харесвате белите хора, стягайте си партакешите и се разкарайте, проблемът е решен"
"Защо не вземете да се гръмнете"
"Белите ви дадоха всичко, което притежавате, ако не бяха те, още щяхте да гоните дивеч с прашка" и т.н.

Университетът в Кеймбридж защити правото на своите академични сътрудници да изразяват мнението си, и осъди атаките срещу д-р Gopal.

Та така. При нас е весело.
Целия скандал можете да проследите директно в медията на самия университет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари