Актуално
Както се очакваше, протестиращите от “Capitoll Hill” започнаха да се прибират по домовете си. Неотдавнашните престрелки допринесоха за това: един човек почина, а трима бяха ранени. Престрелките са станали между цивилни, а полицията не е била там. Разбирам, че повечето протестиращи в този CHOP (Capitol Hill-Okupation-Protest) са били мирни хора, съответно са се уплашили. Не искат проблеми с полицията. Според организаторите, целите на протеста са постигнати, а по-нататъшната протестна дейност се прехвърля в социалните мрежи.
Животът в Сиатъл: Протести и вирус

Гост-автор | 26/06/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

1. Както се очакваше, протестиращите от “Capitoll Hill” започнаха да се прибират по домовете си. Неотдавнашните престрелки допринесоха за това: един човек почина, а трима бяха ранени. Престрелките са станали между цивилни, а полицията не е била там. Разбирам, че повечето протестиращи в този CHOP (Capitol Hill-Okupation-Protest) са били мирни хора, съответно са се уплашили. Не искат проблеми с полицията. Според организаторите, целите на протеста са постигнати, а по-нататъшната протестна дейност се прехвърля в социалните мрежи.

2. Втората вълна на коронавирус е много по-сериозна. Не говорим за затваряне на страната, защото никой няма тази воля - нито Тръмп, защото иска втори мандат. Въвеждат маски като задължителен атрибут. Свикнахме да го носим, така че няма нищо ново. Единствено се надяваме на разумните мерки.

3. Моят бизнес е оптимизация, усъвършенстване, тестване на реагенти и комплекти, които след това ще бъдат използвани за широк анализ. Появи се нов проблем, немислим за миналото: някои доставчици на биотехнологии сега са толкова заети, че или отказват да изпълняват поръчки, или изпълняват, но много бавно и некачествено. Така че голяма част от времето говоря с алтернативни доставчици, които задават един въпрос: „Добре, ако работим с вас, какви ще са обемите на вашата поръчка. Търсенето уж създава предлагане, уви, не по време на епидемията.“

Американско правителство все още си мисли, че всичко ще бъде наред. Особено ме впечатлява логиката на Тръмп: Необходимо е да се намалят разходите за тестване, тогава броят на случаите няма да се увеличи толкова бързо“.

Това ми звучи като една стара шега: „Затворете прозореца, навън е студено“ - „Наистина ли мислите, че ако затворя прозореца, на улицата ще стане топло?“.

4. Въпреки това, аз се надявах, че ситуацията с вируса ще се реши. Най-неприятни са данните за краткия период на придобит антивирусен имунитет. Особено кратък е за тези, които са боледували, но без симптоми. Изглежда има някакъв механизъм на вродения имунитет, като интерферон и други цитокини, който смазва вируса преди придобитият имунитет да се ускори докрай. Факт е, че оставащото ниско ниво на имунна памет може да бъде достатъчно за бързото разпръскване на придобития имунитет, когато вирусът отново навлезе в тялото. Носителят на повторната инфекция обаче може да разпространява вируса за определен период от време, което е лошо.

5. Всъщност всички се страхуват, че краткотрайният характер на придобития антивирусен имунитет може да намали ефективността на ваксините при хора, които все още не са изкарали вируса. Днес е очевидно, че ваксините по някакъв начин ще работят, въпросът е колко добре и колко пъти в годината ще трябва да се прилагат.

6. Аварийният човек плаща два пъти и ако правителство продължи да финансира науката на сегашното недостатъчно ниво, инвеститорите ще инвестират главно в Силициевата долина, икономиката ще продължи да страда. Защото като цяло нито диагностиката, нито ваксините ще могат да донесат печалба, винаги ще бъдат безинтересни за частния капитал, докато този капитал не започне да кашля и да се задушава.

 

Източник: mary-spiri.livejournal.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари