Актуално
Да, знам, че говоренето на истината днес се счита за език на омраза. Знам, че българските либерали продължават да живеят в ранните 90, в някакъв посттоталитарен балон, и наивно и невежо вярват, че западната цивилизация и политика са нещо солидно, неизменно, безпогрешно и винаги правилно. Че "Западните политици знаят какво да правят и щом го правят, значи е хубаво, а всичко друго е злостна пропаганда на враговете на Европа".
Език на омразата

Ирини Зикидис | 27/06/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Memories е много весело място. Четеш си старите статуси, коментиращи стари събития, и си викаш "Тая смърт беше предизвестена толкова отдавна". Вижте линковете. Вижте данните за престъпността на малцинствата през годините. Тая информация бодеше очите, но почти никой не я видя. А тези, които я видяхме, бяхме охулени.

BBC си остава първата медия, която отварям сутрин. Ето и 4 новини от секцията "UK" от днес и вчера, от които ми се плаче:
1) "Тийнейджър убит с нож в Лондон"
2) "Престъпленията срещу трансджендър и гей хората с 81% ръст"
3) "Нивата на разкриване на престъпленията печално ниски"
4) "Учители протестират срещу насилие и заплахи с нож в училищата"

Да, знам, че говоренето на истината днес се счита за език на омраза. Знам, че българските либерали продължават да живеят в ранните 90, в някакъв посттоталитарен балон, и наивно и невежо вярват, че западната цивилизация и политика са нещо солидно, неизменно, безпогрешно и винаги правилно. Че "Западните политици знаят какво да правят и щом го правят, значи е хубаво, а всичко друго е злостна пропаганда на враговете на Европа". И изобщо не си дават сметка, че от края на Студената война минаха 30 години, и целият колективен Запад като културно-историческо-политическо пространство се промени и от консервативно, национално и дясно, стана либерално, глобално и ляво.

Знам, че изобщо не осъзнават, че "либерализмът" и "прогресивизмът", който подкрепят днес, всъщност унищожава вчерашните традиционни западни структури, на които всички се възхищаваме. И оставя празно, разрушено културно - историческо пространство, в което идеално се разполага съвременната западна левица. Знам, че изобщо не разбират, че именно днешният либерализъм прокарва пътя и провокира крайната олт райт реакцията.

Днес един приятел в България, с когото много сме спорили за бежанците, след като коментирахме новината за нападенията срещу гей хора в ЮК ми каза "Да, малко предобрихме нещата. Никой от нас не знаеше какво идва". Не е така. Някои от нас знаеха, но не стигнаха силите да се преборим с невежеството и мейнстрийм пропагандата на охранената и добре платена журналистика.

Paul Joseph Watson е описван от либералните британски медии като "alt-right активист" и "теоретик на конспирацията". Преди време Фейсбук и Инстаграм затвориха и забраниха профилите му, а изтъкнатата причина беше "език на омразата". В резултат абонатите на Ютюб канала му станаха 1.67 милиона, а общия брой на гледанията му достигна 390 милиона. Кой знае защо, обаче, този лош човек винаги си служи с официална статистика:

"Управлението на Садик Кан направи от Лондон истински приказен Исламабад. В лондонския квартал Нюъм процентът на болните от туберкулоза е по-висок от този в Ирак и Руанда. Откак Садик е на власт в Лондон (май 2016 - до днес):

1) Грабежите са се увеличили с 65%
2) Нападенията с нож - с 55%
3) Изнасилванията - с 45%
4) Нападения с огнестрелно оръжие - с 30%

И още:
- Катарци притежават повече имоти в Лондон от самата кралица, въпреки убийствените цени.
- Финансисти пресмятат, че за да могат хората от средната класа да си позволят малък апартамент, средната им заплата трябва да се увеличи с 266%
- 73% от извършителите на престъпления и 53% от жертвите са от етническите малцинства.

Преди 2 дни Лиъм Галахър от "Oasis" също обяви война на лондонския кмет: “Всяка сутрин четем за поредното заклано 16 годишно дете. И аз имам деца на тази възраст и като родител това ме побърква. Очевидно кметът не се справя. Единственото, което чуваме от него е "Лондон е отворен". Отворен за какво? За убийства с нож и смърт ли?"

Напомням, че преди броени дни и Джон Клийз от Монти Пайтън заяви, че "Лондон вече не е английски град", и "Мисля, че е законно да предпочиташ една култура пред друга. Аз, например, предпочитам култури, които не осакатяват женските гениталии".

Разбира се, либералите, вместо да проведат честен и открит обществен дебат по тези сериозни проблеми от последните 3 години, предпочитат да прибягват до цензура, омаскаряване, писъци за "расизъм" и всякакви други тоталитарни похвати. Все пак са достойни наследници на дядо си Троцки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари