Бърни Екълстоун: Чернокожите са по-големи расисти от белите

Бърни Екълстоун: Чернокожите са по-големи расисти от белите
27-06-2020г.
19
Гост-автор

Източник: dailymail.co.uk

 

 

Бърни Екълстоун твърди, че „чернокожите са по-големи расисти от белите“, добавяйки, че е „изненадан“ от реакцията на Люис Хамилтън.

89-годишният бивш изпълнителен директор на „Формула 1“ направи поредица от коментари по време на интервю за CNN Sport, относно последните протести на Black Lives Matter.

Относно твърдението, че чернокожите са по-големи расисти, Екълстоун добави, че това са просто неговите наблюдения през годините.

Миналата седмица световният шампион на F1 Люис Хамилтън разкри обидите, които е получавал през кариерата си, включително инцидент в Испания през 2008 г., където фенове отправят подигравки към него заради цвета на кожата му.

В интервю пред CNN Sport, Екълстоун коментира: "Не ми харесва, че го е взел насериозно и никога не съм вярвал, че е така. Мислих, че не му е повлияло".

Говорейки пред Sunday Times, Люис Хамилтън казва, че „когато става въпрос за решаване на структурни проблеми, хората във властта мълчат.“

„Когато започвах кариерата си, послушах съвета на баща ми - да работя два пъти по-усилено, да държа устата си затворена и оставих шофирането да говори. Имам свободата да бъда себе си само когато каската е на главата ми.“

 

Хамилтън използва Instagram, за да отговори на Бърни, който твърди, че “се отвлича вниманието на шофьорите, които участват в анти-расистки движения“.

„Всъщност съм доста обиден. За мен отвличане на вниманието е несправедливото отношение, с което се сблъсквах като дете, тийнейджър и дори сега, поради цвета на кожата си... Събудете се. Този спорт трябва да се промени. "

Състезанията в САЩ бяха разтърсени от скандал през последните седмици, след като единственият чернокож шофьор на NASCAR намерил примка в гаража си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.