Тормоз в училище?

Тормоз в училище?
27-06-2020г.
170
Лентата

Екипът на Lentata бе потърсен от една майка, която твърди, че детето й е тормозено в училище от...учителката. Деси Георгиева, майка на 15-годишната Виктория, се оплака от учителката по английски – Диана Герасимова. Семейството живее в гр. Варна, ученичката Виктория е девети клас в ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“.

Разказваме ви тяхната версия – какво се случва в клас и защо смятат поведението на една преподавателка за „тормоз“. Редакцията на Lentata.com е отворена да чуе и другата страна – позицията на учителката, обвинена в дискриминация и лошо поведение, както и мнението на училищното ръководство. Но първо, ето какво ни сподели майката Деси Георгиева:

 

 

"Тормозът започва от миналата година, още на първия учебен ден госпожата писа на детето двойка. Учителката е известна с лошото си поведение дори сред хората извън училището. Г-жа Герасимова манипулира децата – заплашва ги, че ще ги остави да повтарят годината. Дава голямо количество домашни, дъщеря ми пише до 3 часа. Истината е, че на дъщеря ми не й се отдава този предмет, но каквото може – прави, старае се. Учителката не зачита труда, който Вики полага, казва „Ти нищо не си направила“.

Преди време членувах в група на класа в социалните мрежи. Една жена се беше обърнала към учителката с думите „Това, че имате болно внуче, не означава, че трябва да тормози здравите деца…“. Аз се скарах с нея.

На следващия ден дъщеря ми отива на училище и госпожата започва да заплашва цялото ми семейство. Изкарва яда си на Вики, а детето нищо не е направило.

Наскоро погребах мъжа ми, Виктория го преживява тежко, а с този допълнителен тормоз е страшно. Г-жа Герасимова е работила и в други елитни гимназии, от които е била гонена, точно заради поведението, което има към учениците – тя ги тормози.

В час разказва за семейния си живот, не е нормално пред децата да използваш неприлични думи. Казва на децата как всеки, който носи дънки, е най-долнопробния.

Искам да разкажа нещо и за директорката – Мария Петрова. Преди време жената постави условие – ако не махна детето от училището, ще го оставят да повтаря, т.е. ако го махна – ще завърши с тройка. Това се случва, защото преди време имах проблем със социалните относно дъщеря ми. Всеки прави грешки, детето се поправи. Но това, което се случва е дискриминация. Виктория е много тихо дете, никога е нямала проблем с учители – даже обратното – винаги са я описвали като кротка.

Дъщеря ми вече има и кошмари – сутринта идва при мен с думите „Мамо, сънувах кошмар с госпожата по английски. Сънувах, че живее вкъщи и ме тормози“. Нормално ли е това? Целият клас изпитва страх от г-жа Герасимова, жената не е за тази професия. Имам още едно дете – няма да позволя да ми заплашват семейството. Учител да заплашва семейството ми. Учителката настройва целия клас срещу моето дете, просто ей така. Казва на останалите деца „…който е срещу мен, ще бъде следващия, след Виктория…“. Цялото училище трепери от нея.

Затова накарах дъщеря ми да направи запис по време на час, за да имаме доказателство. Един учител трябва да възпитава. В тази ситуация възпитание няма. Трябва да учиш децата на добро – ден преди записа научих за друг случай, когато г-жа Герасимова е била в друго училище. Ситуацията е следната – пише отлична оценка на дете, след което казва „да не съм те видяла повече в тази гимназия…“ Трябва ли преподавател да говори така?

Винаги има двама виновни, но в случая е само един. Моето дете е спокойно, вкъщи си говори нормално, а в училище – наплашено. Не иска да ходи на училище. Детето не е конфликтно, никога е нямало проблеми. Често защитава по-слабите, тя самата е жертва на насилие, съчувства на други като нея.

Директорката също има вина – изгони онези учители, които се държат добре с децата. Затваря си очите за много неща. Фактът, че децата биват малтретирани – нея не я засяга. А ако нещо се случи с детето ми, ако някой посегне на детето ми? Кого да търся? Подавала съм жалба – за един ден Виктория не беше тормозена, но след това – старата песен на нов глас. Никакви мерки не се предприемат. Аз искам дъщеря ми да получава знания, а не тормоз.

За момента не обмислям да сменям училището на Вики. В случай, че махнат г-жа Герасимова, няма да има никакъв проблем. Не искам да се стига до съд, най-разумно е жената просто да напусне работа".

Видео: Деси Георгиева, ФБ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.