Актуално
Това се случва в момента - налага се нова хегемония - изхвърлят автори, променят учебни програми, бутат исторически статуи, обявяват война на класическата музика, воюват с термини и понятия от ежедневието на хората. Решението на Л'Ореал да махне думата "бял" от продуктите си е просто логична брънка в тази война. Процесите са поне на двайсетина години, просто преди малцина знаехме за корените, докато сега отровните плодове поникнаха и станаха видими за всички.
Плодовете на войната

Ирини Зикидис | 28/06/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Ето ги плодовете на войната срещу цивилизацията. Както казва Грамши, най-успешната революция с цел установяване на социализъм, не минава през директния сблъсък с капитализма. Далеч по-важна е културната битка срещу управляващата класа, атаката срещу културната тъкан във всичките ѝ аспекти, от литература, изкуството и образованието, до нещата от ежедневието.

Това се случва в момента - налага се нова хегемония - изхвърлят автори, променят учебни програми, бутат исторически статуи, обявяват война на класическата музика, воюват с термини и понятия от ежедневието на хората.

Решението на Л'Ореал да махне думата "бял" от продуктите си е просто логична брънка в тази война. Процесите са поне на двайсетина години, просто преди малцина знаехме за корените, докато сега отровните плодове поникнаха и станаха видими за всички. Мисля, че това е едва началото и че ние ще загубим тази битка. Говоря го от десетина години. От все сърце се моля да греша, ама не вярвам.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари