Актуално
Мечтал е да стане летец, но заради прекарана в детството туберкулоза, го определят като негоден за такава професия. И той се посвещава на другата си страст - киното и театъра. Там претворява десетки впечатляващи роли. Само в киното е заснет в над 40 филма. Спомнете си само "Козият рог", "Горе на черешата", "Сватбите на Йоан Асен". От 1990 година се препитава като таксиметров шофьор, продавач на цветя... Съсипан от бедност, умира - непотърсен и забравен.
Антон Горчев - непотърсен и забравен

Гост-автор | 29/06/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Автор: Румен Бояджиев, ФБ

 

На днешния ден, през 2000-та година умира в голяма мизерия един талантлив български актьор - Антон Горчев.
Един от най-талантливите.

Мечтал е да стане летец, но заради прекарана в детството туберкулоза, го определят като негоден за такава професия. И той се посвещава на другата си страст - киното и театъра.

Там претворява десетки впечатляващи роли.
Само в киното е заснет в над 40 филма. Спомнете си само "Козият рог", "Горе на черешата", "Сватбите на Йоан Асен".

От 1990 година се препитава като таксиметров шофьор, продавач на цветя... Съсипан от бедност, умира - непотърсен и забравен.
Светла памет за този забележително талантлив човек, самоубит от душевна и битова мизерия!
Само ви напомням, че в това време едни нищожества са грабели на безценица и са си подарявали големи късове от това, което наричахме държавно имущество и буквaлно са се събуждали мултимилионери.

В това същото време, Антон Горчев, един от най-талантливите ни киноартисти, известен с редица световни кинофестивали, е умирал от глад.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари