Актуално
Конституционният съд свиква заседание на 14-ти юли т.г., на което ще бъде разглеждан зловредният ЗСУ. По очевидни причини, тази битка ще бъде многократно по-трудна, отколкото битката срещу ИК. При всички положения, създалата се обстановка само спомага за вземането на единствено правилното решение. Защото - да покажеш уж желание за диалог и всенародно обсъждане, само за да не проведеш такъв и нищо да не промениш в първоначалния текст на закона означава, че намеренията ти не са били искрени.
ПРЕДСТОЯТ НИ ВЕЛИКИ ДНИ - ДНИ НА ВЪЗХОД И НА ПОЗОР!

Гост-автор | 29/06/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Автор: Константино Димитров, ФБ

 

 

Конституционният съд свиква заседание на 14-ти юли т.г., на което ще бъде разглеждан зловредният ЗСУ.

Не се очаква това заседание, както и последващата битка за отстояване на неговата неконституционност да бъдат лесни. По очевидни причини, тази битка ще бъде многократно по-трудна, отколкото битката срещу ИК. При всички положения, създалата се обстановка само спомага за вземането на единствено правилното решение. Защото - да покажеш уж желание за диалог и всенародно обсъждане, само за да не проведеш такъв и нищо да не промениш в първоначалния текст на закона означава, че намеренията ти не са били искрени. Същото важи и що се отнася до нежеланието ти да отчетеш карантината като фактор, възпрепятствал и препятстващ този процес. Става ясно, че целта не е била диалог, а просто печелене на време, за да се отслаби зарядът на родителското движение и подкрепящите го духовни учреждения.
 
Резултатът от такива постъпки може единствено да бъде да настроиш принципните, неподкупните съдии срещу себе си. Това е най-сигурното средство сам да си удариш шамар.
 
Духът на ЗСУ е:
 
1. Търгашески (меркантилен), което противоречи на духа на човечното, солидарното към по-слабите общество. Той превръща милосърдието в търговия - за „свои“ и за чужди.
 
2. Той подрива народностния суверенитет, допускайки вмешателство на чужди търговски организации в светая светих на българското общество - семейството.
 
3. Той ще предизвка разяждане и загниване на обществената тъкан чрез насаждане на човеконенавистнически дух на повсеместно взаимно и иституционно следене.
 
4. Той поставя съдбините на родителите в ръцете на бездушната буква на най-често идещи отвън идеологизирани директиви и разпоредби.
 
5. Той е закон притворен - прокарващ, под паравана на хуманност, човеконенавистническата идеология на разбиване на семейството и народностната самоличност, отново под претекста уж на „борба срещу насилието“ - този път не срещу хомосексуалисти и жени, а срещу децата.
 
6. Той превръща малолетни и непълнолетни деца в правосубект, което е неестествено и създава условия за семеен и, следователно, обществен разкол и разпад. Това пряко противоречи на духа на Основния закон, призван да съхрани българския народ, а не да го разрушава.
 
7. Той подрива залегналото в Конституцията абсолютно право на родителите да възпитават и се грижат за своите деца без вмешателство от страна на държавата, а само с нейна подкрепа. Проверки, натрапени „социални услуги“, безконечни курсове за „повишаване на родителския капацитет“, насаждания СТРАХ, че във всеки момент „родителският ти капацитет“ може да е недостатъчен, според държавата, както и възможността за отнемане на дете без съдено решение са противоконституционни.
 
8. Той създава необратими обществени, семейни и психологически предпоставки за катастрофа в областта на създаването на семейства и на раждаемостта, тоест, за затриване на българския народ.
 
Всичко горно го определя не само като противоконституционен, но и като престъпен!
 
Разбира се, и този път, както стана и при обсъждането на ИК, ще наблюдаваме жалкото демагогстване на някои от конституционните съдии и жалката картинка на това, как си изсмукват аргументи от пръстите, само и само да кажат на черното - бяло.
 
Ние обаче сме уверени, че българският дух не е изтребен, а български дух означава - Духът на Правдата! В гърдите на много от тези мъже и жени гори светлината на Истината и служенето на Родината, и ние не се съмняваме, че тя няма да бъде затъмнена от витиевати приказки и натиск отвън - та дори и от страна на назначилите ги!
Предстоят ни велики дни!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 


 Други статии от този авторКоментари