Актуално
България не може да признае престъпления срещу човечеството, по простата причина, че България никога не е била колониална страна. Напротив, самата България 500 години е била владяна от могъща и безмилостна империя, давайки многобройни свидни жертви. Уви, тази трагична част от българската история, не е обявена за несправедливост, камо ли за престъпление.
Престъпленията срещу човечеството

Ирини Зикидис | 01/07/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Вчера Фейсбук ме уведоми, че мой статус е докладван и премахнат за реч на омраза. И понеже все още не съм блокирана, а нахалство не ми липсва, възнамерявам да коментирам темата още веднъж, по-спокойно.

"Институциите на ЕС и държавите членки трябва официално да ПРИЗНАЯТ несправедливостите и ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, извършени срещу чернокожи и цветнoкожи хора и роми, според Парламента, който определя робството като престъпление срещу човечеството."

Първо, България не може да признае престъпления срещу човечеството, по простата причина, че България никога не е била колониална страна. Напротив, самата България 500 години е била владяна от могъща и безмилостна империя, давайки многобройни свидни жертви. Уви, тази трагична част от българската история, не е обявена за несправедливост, камо ли за престъпление.

Второ, включването на ромите сред жертвите на белите опресори цели създаване на изкуствен конфликт и подпъхване на вина и на държавите от Източна Европа, които нямат колониално минало, и които винаги са опитвали да интегрират малцинствата си.

Трето, насаждането на КОЛЕКТИВНА и НАСЛЕДСТВЕНА вина в днешни поколения, които нямат никакво отношение към несправедливости, извършени преди стотици години, е престъпно. Едно е да обвиниш Германия в престъпления срещу човечеството неспосредствено след Втората Световна Война, друго е да стигматизираш днешните европейци за нещо, извършено от техни прадеди.

Четвърто, ще наблюдавам с интерес "бъдещите действия", които ще предприемат институциите на ЕС. Ако се окаже, че целта на приетата резлюция е широкото отваряне на вратите на Европа за ОЩЕ и ОЩЕ мигранти от Африка и Близкия Изток, значи сме свидетели на най-голямото престъпление срещу цивилизацията.

Пето, така формулиран текстът на тази резолюция е дълбоко несправедлив. Далеч по-добре щеше да звучи по подобен начин: "Институциите на ЕС и държавите членки заклеймяват ВСИЧКИ несправедливости и престъпления, извършени в миналото или настоящето срещу хора, на база тяхната раса или етнос, а робството на хора дефинира като престъпление срещу човечеството."

Айде, няма да споменавам майките.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари