ПЛАШИЛАТА НА ДЕМОКРАТУРАТА

ПЛАШИЛАТА НА ДЕМОКРАТУРАТА
10-07-2020г.
132
Мартин Карбовски

Плашило #1

“ЩЕ СЕ ВЪРНАТ КОМУНИСТИТЕ”

Няма да се върнат. Тридесет години по-късно това е най-глупавата манипулация за неумните десни. С комунизма е свършено, с мисленето му - не. И именно това древно и дървено мислене ни прави луди - да се търпи една несменяема власт заради плашилото на соца, също несменяемия.

Със същата логика могат да се върнат фашистите и маоистите. На тази логика се връзват млади хора, които не разбрат че “историята не познава заден ход”.

Това плашило е най-страшното, защото узаконява безалтернативността на всеки докопал се до властта. Ще държа властта, каза Ал Капоне, за да не дойдат комунистите. И много хора му ръкопляскат. Но свободата е именно обратното - дори и да не харесвате леви правителства, то те имат право да дойдат на власт. След 2013-та обаче у нас сякаш левите правителства са забранени. А това трябва да притесни всеки десен и свободен човек.

Плашило #2

“ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО”

Кое ще стане страшно? Били ли сте в северозападна България скоро? Или чели ли сте писмата на все по-оскотяващата част от народа? Или возили ли сте се по онези най-новите 350 прочути километра магистрали? А по другите пътища? А сводката за емиграцията и демографията? Кое точно ще стане страшно, та ние нямаме сили дори за една нормална гражданска война, няма хора за ВиК, вие ме плашите с барикади.

Най-страшното нещо, което сте виждали - виждате и днес - манифестация на партийно организирани хора, които нямат идеология, а само страх - да не останат без работа и някой лев към сандвича. Това е истинският кошмар, от това трябва да треперите. Това е подмяната на Свободата с платена публика, платена с вашия ресурс. Опомнете се.

 

Плашило #3

“НЯМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА”

Срастването на власт с личност е национален кошмар. У нас се намериха харалани, които обявиха това за най-красивото и нормално нещо в обществения живот. Но хараланите не са прави. И утре ще кажат същото за всеки сраснал се във властта нов охлюв.

Така говореха и за Живков. Нямало алтернатива на Живков. Ами не беше верно. Има чудесни технократи, които могат да управляват. Но вие винаги избирате артисти - да ви сковат кочината, познаваме се.

Плашило #4

“НАС НИ УПРАВЛЯВАТ ОТВЪН”

Не е верно. Няма сценарий, няма конспирация. По страшно е - у нас управляват само страхът и глупостта. Когато някой ви обясни случващото се като един обречен сценарий, вие трябва да му кажете - няма заговор у нас. Не може да има. Защото ще се провали поради лоша организация. Сценариите и заговорите се нуждаят от организация и дисциплина. У нас, ако някой замисли нещо, се получава само хаос и много мнителни хора. Нас наистина никой не ни управлява - управлява ни само нашата собствена глупост, ама и тя е мързелива.

И знайте - всяка национална глупост има своето антропологично изражение. Ако не вярвате в това - явно не гледате телевизия.

Плашило #5

“ВРАГОВЕТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА”

Вой, сирени, медии и партизани крещят как демокрацията има врагове. Ако спорите с властта - враг сте. Ако критикувате властта - враг сте. Ако се шегувате с властта - вие сте опасен враг.

Ние сме хора и мислим различно. На наша територия сме болни от желание да убиваме и затваряме политическите си противници. Първо устите им, после имота им, после самите тях, после родата им. 
Това е българско проклятие, ориенталщина и бесовщина, нарича се на български “партизанщина”. 
Демокрацията няма врагове, ако някой е срещу тебе. Защото самият ти съвсем не си демокрацията. Не защото си лош човек, а защото си една бройка, демокрацията изисква ВСИЧКИ.

Плашилата на демократурата не са нови. 
Но всички те утвърждават един стандарт - вярата в НАЧАЛНИКА като БОГ. Това е българският демон. Хората с власт трябваше да са слуги, а вие с плашилата си ги превръщате във фараони.

Долу плашилата!

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.