Актуално
А сега ако имахме независимо, компетентно и свободно правителство, наместо да ни заливат с брифинги и да влизат в обяснителен режим кой на кого какво написал, пък кой какво щял или нямало да стори, можеха досега (и могат все още) за точно два часа да решат ситуацията с "Росенец"...
Aко имахме компетентно и свободно правителство...

Гост-автор | 10/07/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Автор: Кристина Петкова, ФБ

 

 

А сега ако имахме независимо, компетентно и свободно правителство, наместо да ни заливат с брифинги и да влизат в обяснителен режим кой на кого какво написал, пък кой какво щял или нямало да стори, можеха досега (и могат все още) за точно два часа да решат ситуацията с "Росенец" като:

1. Служителите, които охраняват Доган биват уволнени дисциплинарно, считано от днес, за уронване престижа на институцията, както и за поругаване на българския флаг;

2. Събира се днес комисията, която взема решения кои лица да бъдат охранявани от службата и решава да свали името на Ахмед Доган и Делян Пеевски от списъка. Считано от днес.

3. Оставят хората да идат спокойно на българския плаж край Росенец.

4. Със заповед на кмета на Бургас (ГЕРБ) с предварително изпълнение премахват бариерата на общинския път ДНЕС.

5. Министърът на регионалното развитие и благоустройството предприема спешни мерки за промяна в статута и връщането на плажа като действащ такъв по документи.

Горните действия биха показали решителност, смелост и политическа мъдрост. Също, биха и успокоили в поне малка степен гражданското недоволство.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари