Когато си на върха се пада най-внезапно...

Когато си на върха се пада най-внезапно...
10-07-2020г.
27
Гост-автор

АВТОР: Явор Дачков

Нещо, което ми направи впечатление от протестите тази вечер, които бяха отразени много добре по трите най-големи телевизии. Особено добре по бТВ.
За разлика от протестите през зимата и лятото на 2013 г., от протестите в последните години по различни поводи и дори от протестите на еколози от онзи ден - тази вечер за първи път видях масов, целенасочен протест срещу Бойко Борисов, чийто образ на мутра бе закован и артикулиран от протестиращите. Изглежда, че Радев изговори в точния момент точните думи, които в друг контекст биха били неприемливи за този пост. Това не се бе случвало досега.
Фокусът на протестиращите е срещу Борисов и изпълнителната власт с Гешев, който има най-големия принос за днешната ситуация. По принцип не вярвам в българския протест от доста години насам, но ми се струва, че това отличава този от останалите.
Българите загряват бавно - в този случай с 20 години закъснение, но е добре, че все пак им проблясва какво нещо ги управлява - огледало на мнозинството от тях. Досега Борисов винаги се измъкваше от такива ситуации, но мисля, че днес ще му е много по-трудно, въпреки, че е на върха на задкулисната и легитимна подкрепа зад себе си. Той е разгадан като криминал, образът му започва да се рути от медиите, които го създадоха и не виждам как ще се оправи с това. Независимо, че няма никакви формални предпоставки да се оттегли: солидно мнозинство в парламента, Пеевски и Доган зад него, заедно с ЕНП, Вилфред, Меркел и сие, които инфантилно фантазира, че е изиграл. Обикновено когато си на върха се пада най-внезапно.
Интересно е как ще свърши всичко това.

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.