Актуално
Викате "Оставка". Аз пък викам НЕ. Никакви оставки. Защо оставка? Това ли е най- умното, което се сещате? Тъпанари. Идеята ми е следната. Всички в управлението биват пленени и заставени да работят на същите позиции за срок от минимум 10 години. При сериозни грешки или престъпления, им се дават месеци или години, но не затвор, а удължаване на времето на службата. Така че може да се наложи да останат в управлението повече от 10 години, чак до първите признаци на деменция и напикаване.
НИКАКВИ ОСТАВКИ

Гост-автор | 14/07/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

 

 

Автор: Светослав Терзийски

 

О! СТА! ВКА!...?

Това, че сме идиоти, е банална фраза. Казвам го като вид поздрав, но ако бях написал - "здравейте, идиоти", щеше да е съвсем в духа на времето, а аз искам да съм малко по-навън от това време.

Викате "Оставка". Аз пък викам НЕ. Никакви оставки. Защо оставка? Това ли е най- умното, което се сещате? Тъпанари.

НИКАКВИ ОСТАВКИ

Идеята ми е следната.

1. Всички в управлението биват пленени и заставени да работят на същите позиции за срок от минимум 10 години. При сериозни грешки или престъпления, им се дават месеци или години, но не затвор, а удължаване на времето на службата. Така че може да се наложи да останат в управлението повече от 10 години, чак до първите признаци на деменция и напикаване.

2. При по-дребни нарушения наказанието е метене, уборка и садене на теменужки пред парламента.

3. Получават сегашните си заплати по банков път и сметките им са публично достояние, онлайн.

4. Живеят в специални блокове в средностатистически апартаменти, обзаведени с мебели "Виденов". На депутат се полага толкоз и толкоз инча телевизор, на министър - съответно толкова инча и така по ред на длъжностите. За превишаване на инчовете - садене на теменужки или годинка отгоре.

5. Веднъж в месеца биват посетени от Комисия български граждани, избирани на случаен принцип. Комисията е специално обучена да открива следи от охолен живот, марково бельо и тайници с луканки.

6. Купуват си кастюмчета - три модела, разработени за депутати, в сиво, черно и тъмносиньо. За носене на копчета на ръкавелите- строго наказание. За ризи в смели, селски цветове- година или повече. Костюмите са от български производител, максимум 200 лв.

7. Децата им учат в България.

8. Ходят на море 2 седмици в годината на подпорната стена "Алепу". На депутат се полага пружинен креват, за него и за жената. За децата - походно легло в същата стая. В столовата има само кюфтета с бял сос и мляко с ориз за десерт.

9. След свършване на срока на службата, управляващите получават достойна (за страната) пенсия и се местят в специално построени блокове, в по-маломерни апартаменти, обзаведени с мебели "Виденов". В тия апартаменти те също ще бъдат посещавани от Комисията, но режимът ще е по- толерантен. За укриване на буркани със зимнина например, комисията ще си затваря очите.

10. Не им се разрешава да напускат страната до края на живота.

11. Единственото им задължение е да организират веднъж в месеца съботници за почистване на квартала. Също се налага да ходят със светли ризи, да се усмихват и да щипят децата по бузките.

А сега помислете как би изглеждала България, ако това, което прочетохте, не е шега.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари