Позната ли ви е тази фраза?

Позната ли ви е тази фраза?
14-07-2020г.
30
Гост-автор

Автор: Мира Баджева

 

“Не мога да дишам”, е повтарял отличният студент от Хага Евгени Марчев, заради адските болки в гърдите си пред полицаите, които го пребили и арестували, но извикали линейка часове по-късно.

Позната ли ви е тази фраза? Помните ли каква ярост отключи тя само преди месец в Америка? Прочетете личното свидетелство на един от протестиращите младежи, бити зад колоните на МС. Описал е жертвите от оная вечер - имената им, раните им...

А днес шефът на СДВР бил казал, че на полицията й е нужен месец, за да разследват и изяснят какво е станало. Много оставки трябва да хвърчат тук, нужни са и санкции, и съд за извършителите, и поемане на политическа отговорност от страна на всички началници по веригата - до най-високо ниво. Колкото повече се суетят и тупкат топката, толкова по-лошо им се пише. 

****

Автор: Антон Николов

Като един от лежащите зад колоните на ЦУМ, мога да потвърдя всичко, което родителите на Евгени разказват, както и разказите на очевидци и видеоклипове.
Има още неща които се случиха, но не стават ясни от кадрите на очевидци.Това са имената и щетите/подигравките, поднесени им от органите на "реда" (извинявам се ако объркам нечие име/фамилия).

Тони Костадинов - пукната скула и разрязана подмишница до такава степен, че имаше нужда от многобройни шевове - най-вероятно влачен през счупени стъкла. Беше поставен извън редицата на задържани и беше накаран да се намести сам, лазейки по лице с белезници на ръце зад гърба.

Евгени Марчев - беше в безсъзнание, когато ме задържаха и сложиха до него. В последствие, когато се събуди, се оплакваше от ужасни болки в гърдите и цяла нощ не можеше да диша или да лежи. Беше откаран в "Пирогов" 10-11 часа след нанесеният му побой.

Жоро Георгиев - бит по цялото тяло и напръскан с лютив спрей в лицето, СЛЕД като беше неутрализиран (сложени белезници и лежейки по очи).

Цветелина Цветкова - Дърпана по адски груб начин, хвърлена на пода с белезници и ръце зад гърба, посрещайки цимента по глава, което довежда до цицина и рана на челото й + разбит нос. Нанесени са й няколко удара в тила, в следствие на което имаше хематом зад лявото ухо. Беше снимана с личния телефон на един от служетелите на "реда", тъй като беше облечена спортно (спортно бюстие и клин). Кой не обича гърди? 

Кристиан - беше в такова състояние, че едвам ходеше. Беше хвърлен като чувал върху мен при ареста му.

Нито един от нас не се съпротивлявал при арест и не е посягал на униформен!

Пребиват гражданите, които им плащат заплатите с техните данъци, след което се опитват да им лепнат обвинения. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.