33 ВЪПРОСА

33 ВЪПРОСА
16-07-2020г.
49
Мартин Карбовски

Ти избегна много въпроси.
Някои от тях костваха цели журналистически кариери. Но у всеки нормален журналист има една невъздържаност, когато става дума за незададени от никого, избегнати от тебе, ядосващи те въпроси. Искам да си ги задам въпросите, сега е моментът, утре ще са ненужни тия въпроси.
Трябва да ги задам, защото иначе ще се чувствам зле. Доста по-зле от сега.
Неразумно е, но ме влече.

  1. Знаеш ли как те нарича народът? От доста време имаш прякор, защо според тебе е такъв, какъвто е?

  2. Ти освободи политическия език, което беше неотложно дело след езика на Царя. Но след това, говоренето на малки имена със световните лидери не показва ли една сериозна неувереност от твоя страна? Това продължи с вулгаризация на политическия език, отказ от ритуалите между властта и медиите, сърдене от твоя страна, защо правиш това?

  3. Защо повтаряш едно и също? Защо? Защо винаги казваш едно недовършено изречение, после казваш “...така, че...” и започваш ново - крайно нелогично продължение като извод? Защо го правиш това, нарочно ли е, учил ли си го този трик някъде? Питам, защото този трик винаги ми е пречел да продължавам да питам. Добре, нека продължим интервюто в проста конкретика.

  4. Колко километра магистрали направи за десет години?

  5. За колко пари?

  6. Колко човека се върнаха, заради твои политики в България и колко заминаха, имаш ли данни?

  7. Как според тебе един беден български зрител разбира твоите послания, които са пълни с огромни суми, милиони и милиарди?

  8. Къде са тия пари, защо хората не ги виждат, възможно ли е това да е заговорът срещу тебе - ти да даваш на народа, но народът да е неблагодарен? Зверски неблагодарен.

  9. Вярваш ли си?

  10. Кога излъга за последно, спомни си?

  11. Защо българите не получиха помощ от държавата си по повод Ковид-19 и карантината? Не ми отговаряй с мерките 60/40 и заемите от банки! Защо нямаше безвъзмездна държавна помощ при загуба на работа?

  12. Има ли кой да те обича?

  13. Забелязваш ли, че напълняваш прогресивно, в обратна пропорционалност на ретуша на твоите официални портрети?

  14. Помниш ли ретуша по снимките на Горбачов - махаха му петното, когато го слагаха в рамка на стената?

  15. Когато пътуваш по страната - виждаш ли това, което виждам аз?

  16. А във Видин ходил ли си скоро?

  17. Колко училища са затворени последните десет години?

  18. Когато прегръщаш хора и жени особено, възможно ли е да не им е приятно и това да е символиката на твоята власт - задушаващата прегръдка?

  19. Истински ли са записите с твоя глас? Казвал ли си някъде тези думи, ако те са монтирани - от тебе ли са казвани? По какъв повод ?

  20. Истински ли са снимките с чекмеджето? Да или не?

  21. Истинско ли е видеото с чекмеджето? Да или не?

  22. Колко пъти си звънял, за да заявиш недоволство от даден журналистически материал? А пиарът ти?

  23. Защо по твое време колеги като Милен Цветков, Миролюба Бенатова, Ани Цолова, Генка Шикерова, Люба Кулезич, Сашо Диков и други останаха без работа или извън големите медии?

  24. Знаеш ли колко журналисти бяха професионално погребани от тебе? И още колко, за които дори не си се обаждал - шефовете на медии просто започнаха да махат поред, за да се застраховат. Заради твоя натиск беше. Така се напълни с доста добри журналисти цяла телевизия - примерно тв Евроком.

  25. Забелязал ли си, че в медиите повече от 90 процента присъстват твои защитници? Имаш ли класация на хората най-канени в медии след тебе? След тебе струва ми се е Харизанов, но и всички останали, които докато те защитават реално не ти правят услуга с лъжите си, дори с наглостта си? Разбираш ли това?

  26. Забелязал ли си, че много хора те ругаеха зловещо преди години, дори написаха книги срещу теб, а сега са твои клакьори, как го правиш това? Как ти се струва това и какво ти струваше?

  27. Смяташ ли, че хората още те обичат? Някой в недрата на народа дали все още произнася името ти с благоговение и надежда?

  28. Не смяташ ли, че ти дойде на власт по същия начин, по който в момента падаш от власт - ти и твои клакьори свалихте законно избрано правителство на Орешарски, сега защо същият метод ти се струва неприличен?

  29. Смяташ ли, че тези въпроси дотук са неприлични? Или излишни? Или няма да имат публика? Как си с рейтинга? Знаеш ли, че по твое време рейтингите жестоко се компрометираха?

  30. Има ли кой да те обича? Не ми отговаряй с името на някой твой служител или роднина, сети се за някой нормален човек? Да, питам втори път едно и също нещо. Така е. Това е моят номер, когато ме излъжат. Няма да повярваш - на едни и същи въпроси хората отговарят различно. Много различно. Защото лъжат.

  31. Забравих да питам - страх ли те е? Страх ли те е? От кого? Той по-силен ли е от тебе? С какво те държи?

  32. Кой управлява държавата всъщност? Наистина ли ти?

  33. Какво има в хазната? И колко няма?

  34. Какво ще правиш като спреш да си премиер? А какво искаш да правиш? Страх ли те е да не си премиер?

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.