Актуално
През март 2020 с правителствен декрет Унгария наложи мораториум върху плащането на лихви и главници на заеми на физически лица и фирми до края на 2020. Без изключения и без право на банките да преценят на кого да предложат мораториум и на кого - не. Вчера правителството на Унгария влезе в преговори с банките за удължаване на мораториума, този път само за фирмени кредити. Ето пример за работеща икономическа мярка. И го сравнете с "намаляваме ДДС на вино и бира"...
Пример за работеща икономическа мярка

Гост-автор | 31/07/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Автор: Георги Кадиев

 

През март 2020 с правителствен декрет Унгария наложи мораториум върху плащането на лихви и главници на заеми на физически лица и фирми до края на 2020. Без изключения и без право на банките да преценят на кого да предложат мораториум и на кого - не.

В резултат - унгарските банки ще имат отложен приход от лихви около 2.28 млрд. лв. месечно (400 млрд. HUF), печалбите на банките за 2020 се очаква да спаднат с около 30%, но унгарската икономика се очаква да спадне с 3%, вместо нашите очаквани 7-10%.

Вчера правителството на Унгария влезе в преговори с банките за удължаване на мораториума, този път само за фирмени кредити.

Ето пример за работеща икономическа мярка.
И го сравнете с "намаляваме ДДС на вино и бира"...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари