Къде е логиката, господа министри?!

Къде е логиката, господа министри?!
02-08-2020г.
18
Гост-автор

Разпиляха ни на съставни части. Нас, студентите платено обучение по медицина. Удариха ни на най-крехкото място. В мечтите ни да бъдем лекари и да посветим живота си на тази тъй хуманна професия. Един нов закон, гласуван по време на световна пандемия, довел до нови такси с близо 50% увеличение.

Тихомълком. Просто ей така.

Докато миниатюрната капчица с вирус променяше световния контур, ритайки доминото на цивилизационния напредък, вкарвайки ни в състояние на социален колапс и обществена парализа.

Докато срутващото се домино водеше ден след ден до безработица, социално напрежение, доближаване линията на бедността... Докато живеехме от ден за ден, търсейки БЪДЕЩЕ!

Къде е логиката, господа министри?! Кога ще станете отново ХОРА! Ние НЕ сме деца на олигарси. Ние сме студенти, чиито родители са повярвали в нас. Ние сме студенти, завършили и друга специалност, нямащи право на достъп до субсидирано обучение.

Ние изтеглихме кредит, за да заплатим образованието си. Ние сме с успех над 5,50 и нямаме право на стипендия. Нямаме право на общежитие. Но имаме право на глас и искаме да бъдем чути! Когато се търсеха доброволци, ние - студентите по медицина, водени от силата на вътрешния ни двигател да помагаме, не се поколебахме. Бяхме там! В огнището на заразата! НА ПЪРВА ЛИНИЯ!

Ние не чакаме команди, нас ни води хуманизма, но това ли е вашата хуманност към нас!? България има крещяща нужда от здравни специалисти, господа министри! Ние, студентите, сме вашия бъдещ действителен капитал в здравеопазването! В Европа таксите са от порядъка на 3-4 000 евро в топ 20 на университетите в света!

Накъде сме тръгнали, господа управляващи!

Европейски заплати и стандарт ли осигурявате на семействата ни?! „Взели сте се в ръце“ да спасявате дестабилизираната икономика, всеки ден разпределяте финансови помощи. А нас, студентите, как ни подпомагате? Като ни увеличавате таксата с 50% ли? Не искаме и не молим за подаяние, господа министри!

Молим ви за АДЕКВАТНА МИСЪЛ! Вие може да сте се „взели в ръце“, но ние сме се „ВЗЕЛИ В СЪРЦЕ", избирайки професия, свързана със здравето на българина.

Народе, имаме нужда от твоята подкрепа и гласност! България е мащеха за децата ти! Здравеопазната система има нужда от лекари! Кой ще те лекува, българино! Принуждават ни да прекъсваме, ИЗНУДВАТ НИ С ТАКСИ, НАДХВЪРЛЯЩИ 10 000 ЛВ!

Тенденциите са медицината да става частна и да си самофинансираме образованието! Докато в някои страни медицината е безплатна!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.