Нека заедно да помогнем на един млад учен да оздравее, за да прославя България

Нека заедно да помогнем на един млад учен да оздравее, за да прославя България
02-08-2020г.
71
Гост-автор

Автор: Анелия Крумова, alternativavestnik.home.blog

 

Животът е така устроен, че не знаем какво ни очаква утре. Ако днес тичаме на воля, утре може да бъдем уловени в капан, който няма да ни позволи да помръднем. Подобен е злочестият сценарий, който влиза в живота на Николай Маринов.

А кой е той ли? Той е от тези българи, които прославят страната ни по света. Oт тези успешни хора, с които се гордеем.

Преди няколко години заминава за Китай, където преподава български на местни студенти и ученици. Един ден животът му се преобръща изцяло. Пада от мост и оцелява по чудо. След много тежки мъки по болниците в Китай и две животоспасяващи операции се връща в България. Подлага се на активна рехабилитация в Стара Загора.

Водещата диагноза, с която живее Николай е счупване на гръбначния стълб в поясната област. В момента той ходи с канадки, но се бори с парапаеза на десния крак, която се лекува много трудно.

Лекарите дават големи шансове, че Николай може да проходи самостоятелно отново, но са необходими много усилия и най-вече средства, които са непосилни за семейството му. Неговата майка е неотлъчно до него, надявайки се, че ще спаси сина си, тя опитва да кандидатства за социални помощи, но нещата не се получават. Доходът на семейството е под 300 лв, а само лекарствата на Ники са 200 лв.

Освен мечтата да проходи сам, Ники има и още една мечта – да защити своята докторантура по икономика. Ники и семейството му ни потърсиха с отчаян зов за помощ, нямат средства за лекарства, за лечение, дори за дрехи и обувки. Нека се обединим около каузата Николай да проходи отново и да продължи да прославя България навсякъде по света! Нека бъдем хора, нека бъдем добри!

Можете да дарите на: ОБЩИНСКА БАНКА, Филиал Плевен Клиент: Николай Цецов Маринов

БУЛСТАТ/ЕГН: 8705014007

BIC: SOMBBGSF

IBAN: BG91 SOMB 9130 1066 9120 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.