Целта е проста - оставка и затвор

Целта е проста - оставка и затвор
02-08-2020г.
16
Гост-автор

Автор: Самуил Петканов

 

 

През последните месеци мнението на мнозина, че властта извършва престъпления: корумпирана е, рекетира, опрасква бизнеси, опъва чадъри над други и т.н. получи нови дози доказателства.

Твърдения, записи, снимки, клипове.

Те не бяха убедително отхвърлени от участниците в тях - финансовият министър нямал спомен за точно тези кореспонденции с един от най-богатите българи, изненадващо съвпадали с реверанси от регулаторните органи към неговите хазартни интереси.

Вицепремиерът не си спомнял точно този разговор с премиера да е пълен с чак такива цинизми.

Парите, златото и пистолета, били подхвърлени в нощното му шкафче. В няколко различни ситуации в период от над една година, понеже има няколко различни фотосесии.

Прокуратурата дори не прави проверки на тези неща, с което затвърди впечатленията за двойния си стандарт. Още по-тежките убеждения в тази институция (наред с десетки поводи от последните години) дойдоха покрай репортажите за Осемте джуджета и неумението същата институция да убеди аудиторията, че не участва в шашавата история.

И убеждението на гражданите се затвърди, че ги управляват хора, по-годни за затвора, отколкото за длъжностите си. Затова протестират такива лица и групи, които не само не се обичат, но не могат и да се дишат.

Затова този протест няма как да дава алтернативи, да е десен, ляв, среден. Защото целта е проста - оставка и затвор.

И по време на турското робство много българи са живеели добре. Имало е и чорбаджии. Но престъпленията срещу българския народ от онзи режим са факт и свободата е била задължителна цел. Толкоз.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{BANNER_ID-4}
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{BANNER_ID-3}
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.