Румен Радев е единственият политик с реална тежест

Румен Радев е единственият политик с реална тежест
11-08-2020г.
42
Гост-автор

Автор: Явор Дачков

 

Предполагам, че на Христо Иванов не му е приятно от два дни да го карат да доказва, че няма сестра, пардон, брат на име Маджо, да го опаковат със СИК и да го карат да се разграничава от реплики на друг човек.

Онзи ден Христо Иванов призова президента Румен Радев ясно да заяви, че няма да променя евроатлантическата ориентация на България и да се разграничи от Русия. Медиите, свързани с "Да, България" и онези, които са на издръжка от "Америка за България" от години внушават лъжата, че Румен Радев е избран от Решетников и Путин, че е човек на Кремъл и подобни глупости. С охота цитират всички небивалици, които маргинала Решетников казва от време на време и лъжат безогледно по адрес на президента Радев.

Маса "десни" анализатори и политици се държат точно като провокатори на Орлов мост. Добре е да се поразмислят над това и да се чудят, защо протестите им нямат енергия. Румен Радев е единственият политик с реална тежест и институционална легитимност, който може да обедини сериозна опозиция срещу мафията. Това може да стане не като прави партия, а като усети широка обществена подкрепа зад себе си от площада. Тогава много лесно ще се изгради алтернатива и яснота какво и как да се прави.

Докато "десните" се държат като циркаджии или драпат просто да влязат в парламента, за да пристанат отново на ГЕРБ, този протест ще продължи да се разводнява, да потъва в самодейност и да губи смисъл и енергия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.