Актуално
Ако я прочетете, ще разберете, че става дума за чисто технически похват в ислямската архитектура, който е бил приложен и доразвит в изграждането на някои от знаковите сгради на Европа. Няма и помен от кражба или плячкосване, освен в празната тиква на автора, който се опитва да представи цялата готическа архитектура като открадната от исляма.
Целта е: Европа - на прах

Ирини Зикидис | 16/08/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Тази статия в Гардиън е озаглавена "Плячкосаните забележителности: Как Нотр Дам, Биг Бен и Сейнт Марк са били откраднати от Изтока".
Интересно е двойното твърдение за извършено престъпление само в заглавието - "плячкосване" и "кражба".

Ако я прочетете, ще разберете, че става дума за чисто технически похват в ислямската архитектура, който е бил приложен и доразвит в изграждането на някои от знаковите сгради на Европа.
Няма и помен от кражба или плячкосване, освен в празната тиква на автора, който се опитва да представи цялата готическа архитектура като открадната от исляма.
Това се влива в общия поток на една много модерна напоследък пропагандна идея, че Европа няма своя оригинална култура и изкуство. Каква е целта? Една единствена.
Систематично и напълно съзнателно деконструиране на всеки идентичностен елемент, всяка отломка от европейската цивилизация, докато всичко не стане на прах.
#LiberalismIsCancer  

 

 

 Други статии от този авторКоментари