Актуално
"Високата температура на общественото недоверие не може да бъде свалена вече с „компреси“ от открити писма, декларации за безалтернативност на управлението, с имитация на управление. Тя се сваля само с оставка", каза президентът.
Румен Радев: Абсолютно неприемливи са опитите кризата в морала и в управлението да се представят като конфликт между премиер и президент. (ВИДЕО)

Лентата | 12/09/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Абсолютно неприемливи са опитите кризата в морала и в управлението да се представят като конфликт между премиер и президент. Това не е конфликт между две личности или сблъсък между две институции, а сблъсък на народа с мафиотизираното управление.

Управляващите би трябвало да работят така, че да се пълнят чекмеджетата на гражданите, а не да ги изсмукват, за да пълнят своите собствени. Сега тези от властта с пълните чекмеджета искат да поканят тези долу, от площада, с празните чекмеджета да водят диалог, което няма как да стане. Министър-председателят претендира, че може да посочва кой е годен и кой не да управлява и да решава дали да му предаде властта, но това може да направи само българският народ.

Високата температура на общественото недоверие не може да бъде свалена вече с „компреси“ от открити писма, декларации за безалтернативност на управлението, с имитация на управление. Тя се сваля само с оставка. Тя е единственият верен изход за кабинета, за ГЕРБ и за всички почтени членове на тази партия особено след разкритията за безгранична алчност, лъснала корупция на най-високо място в изпълнителната власт, след управленското безхаберие и невежество.

Неспособността на днешното управление да се справи с кризата, провалът на борбата с корупцията по високите етажи на властта вече не може да се побере, нито да се скрие в границите на България и отеква в Европейския парламент и във всички световни медии.

Готов съм и съм длъжен да седна на една маса с политически партии и с общественици, за да говорим за бъдещето на България, но след като правителството подаде оставка. Когато оставката бъде подадена, когато се готвим за честни избори, за което ще бъдат взети всички мерки, всяка партия, всяко движение ще заяви около какви принципи ще се обединяваме в интерес на хората и какъв ще е управленският модел на страната, така че да не ставаме свидетели на безобразия, които отвращават българите и ги тласкат към площада.  

 Други статии от този авторКоментари