ЗАЩО ДВЕ ОСТАВКИ?

ЗАЩО ДВЕ ОСТАВКИ?
24-09-2020г.
193
Мартин Карбовски

Имало едно време една кривица. Много крива кривица. Срещу нея се изправили едни хора, наричаме ги “правите хора” - най малкото защото тия хора са се изправили срещу кривицата. Правите хора излъчили или поне се надявали на някой прав човек във властта да го подкрепи.

Излязъл един прав човек от властта и ги подкрепил. Казал “мутри вън!”. Мутрите се заинатили и не искали вън, искали вътре. И тогава, както винаги досега излиза ДПС и като един горски стражар поисква оставката и на правия човек и на кривия. С вещината на лукав политически играч ДПС пробутват идеята и Президент и Премиер да подадат оставки, сякаш компроментирането на двете институции е поставени на една равна везна. За какво да си ходи Радев - не се разбира?! Заради чекчмедже? Заради злато? Заради запис? Заради подозрения в корупция?

Радев няма причина да си ходи и ДПС ясно знаят това. Другото са приказки за помирения, които дрънка всеки притиснат до стената разбойник. ДПС явно предлагат на Радев да се сбие с Борисов на терена на Борисов - с нова партия и в достойна политическа битка на полето на изпълнителната власт.

Но тук е и лукавщината - правилата на тая битка още принадлежат на Борисов, цялата държавна машина е негова. Излизането на Радев на тепиха по този начин ще игнорира шкафчетата и записите. Радев ще стане съучастник на Борисов, ще му подаде ръка. Радев ще загуби ако играе по този начин - защото горе в политическите среди може шкафчето да е само досадно напомняне, но долу всеки вече разпознава Борисов като зъл Леприкон, легнал върху гърне от злато.

Затова Радев не трябва да играе играта на ДПС. А ДПС няма за какво да искат оставка на Радев.

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.