БРАДВА срещу ИЗТРЕБИТЕЛ

БРАДВА срещу ИЗТРЕБИТЕЛ
24-09-2020г.
27
Мартин Карбовски

За Радев политиката е като самолет. Той се опитва да прецизира всеки ход и всеки противник, и всеки съюзник. Той има стратегия и стратегията му е като въздушен бой - в три измерения. Умее да чака, обаче чакането в политиката е загуба. Не просто на време, а на надежди.

За Борисов политиката е като брадвата, с която циганите секат бетонен електрически стълб, за да му “вземат” желязото. Много тъпа брадва, която ако е упорита може да сече бетон. Сега вървят залагания - мачът е ясен: Борисов срещу Радев. Самолет срещу брадва. Зависи на кой терен ще се разиграе битката. Ако у нас имаше правосъдие като при белите хора, Борисов нямаше да има шанс - с брадва не те пускат на летището. Но у нас много хора с брадви получиха сериозен шанс да секат бетонните стълбове на демокрацията, за да им вземат желязото. И им го взеха. Демокрацията се клати, желязото се продава под път и над път.

Българите днес седят кибици и залагат кой ще бие в тоя грозен мач. Това не е добре. Българите не взимат страна - от страх и от байганьовско усещане, че всички са едни и същи. Заради това султана живя, коли и беси 500 години наоколо. Брадвата е по уважавана технология у нас, самолета вятър го вее. Това се нарича асиметрична ситуация. Но у нас е се нарича кьотек на кьоше.

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.