Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог

Радев: Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог
24-09-2020г.
22
Гост-автор

Ако това правителство получи индулгенция за корупцията сега, следващите управляващи ще продължат порочния модел. Няма смисъл да ни тикат към постановка, в която диалогът между институциите се равнява на опрощение за шкафчетата, за порочното управление, за корупцията и записите.

Премиерът първо трябва да се яви на работното си място и оттам да прави изявленията си. Скечовете, които играе министър-председателят вече нямат значение, защото легитимността е загубена и е наред да бъде изяснявана истината.

За да има диалог с Министерския съвет, той трябва да бъде поставен на здрава основа, а именно разкриване на всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в държавата. Не може хората с пълни шкафчета да канят тези с празни шкафчета за диалог.

Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет и с това не може да има никакъв компромис. Надявам се и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия с изгонването на двамата руски дипломати, защото винаги има и такива. Трябва да има ясна информация в какво се състои този шпионски скандал. Също така трябва да има и ясен отговор на публикациите в „Шпигел“, където има сериозни обвинения, че държавното управление на България се е поставило в услуга на управлението на чужда държава.

До застъпване на бойно дежурство по охрана на въздушното пространство с новите самолети ни делят още дълги години и трябва да се направи необходимото, за да може българското небе да продължи да се охранява от български летци с български самолети.

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.