Цветанов: Тезата на премиера, че дама, близка до президента е направила снимките, е несъстоятелна

Цветанов: Тезата на премиера, че дама, близка до президента е направила снимките, е несъстоятелна
25-09-2020г.
23
Гост-автор

Премиерът или тези, които разследват, трябва да отговорят за снимките и записите, аз не зная. Това заяви Цветан Цветанов в NOVA по повод вчерашното изказване на Бойко Борисов, че е бил „сготвен“ от дама от обкръжението на президента. „Не съм в това близко обкръжение, което може да влиза във всяка една точка, по-интимна. Вчера видяхме една анти-кризисна мярка - премиерът каза за някаква дама, близка до президента. Това са толкова несъстоятелни тези, отговорност носи човекът, който обитава това пространство“, категоричен е Цветанов. По думите му това не може да бъде мъж. „Не мога да бъда аз, за да снимаш човек, който спи, трябва да си в спалнята му, няма как да има мъж, котйо е до премиера, когато спи“. Щях да напусне ГЕРБ и без скандала с апартамента ми, заради това, което видях по време на кампанията за европейските избори. Тогава бяха преминати много граници. Той допълни, че е бил буфер, който е понасял удари, заради едноличните решения на Борисов. Като пример Цветанов посочи обслужването на ДПС.

„Убеден съм, че при всички положения щях да напусна ГЕРБ. Това, което видях по време на европейската кампания, ми даде мотивите да отида при Борисов и да му кажа, че ако не се върнем в периода, в който бяхме в началото, аз напускам”. Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия лидерът на бъдещата партия „Републиканци за България” и бивш втори човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов. 

 

Той обясни, че скандалът около апартаментите му не е единствената причина за оттеглянето му от ГЕРБ.

 

„Аз не смятам, че съм нарушил закона и съм направил нещо нередно. Но когато се създаде тази ситуация, единственият разумен вариант беше да се оттегля. Колкото по-нависоко си, колкото по-независим си, естествено, ще се търсят повече компрометиращи факти и сюжети, които да те дискредитират”, каза Цветанов.

 

Според него са преминати граници, а той е бил буфер, който е понасял много негативи от решенията на един човек. 

 

"Трябва да направим разликата между работещите хора и тези, които вземат решения", уточни Цветанов.   

 

Цветанов посочи кои две знакови фигури са част от сценария за дискредитирането му пред Борисов - Томислав Дончев и Георги Харизанов!

 

„Когато съм имал възможност да давам съответната обратна гледна точка, аз съм получавал подкрепа от тези, които в момента не смеят да изразят различно мнение.

 

ДПС бяха обслужвани с всички горски в цялата страна, защото никой не ги защитаваше, освен мен или колегите по места. Попитайте господин Порожанов, това беше първият ни сблъсък. Той имаше един списък, а Борисов лично му беше разпоредил да се види с Карадъйъ и да изчистят всички неща, свързани с горските. Този списък спрях да бъде реализиран. Това нещо колегите го знаят”, сподели Цветанов. Той разкри, че се е противопоставял на срещу обслужването на политически интереси на опозиционна партия. 

 

За него политиката е кауза, такава е и новият му политически проект. Цветанов призна, че в миналото е допускал грешки, които няма да допусне да се случват отново. 

 

"Аз не съм предал ГЕРБ, просто ГЕРБ предаде всички тези ценности. Това според вас предателство ли е? Не е, предателство е, ако останеш и продължиш да правиш нещо, което е против твоето усещане и съществуване на политическата сцена", каза той.

 

Цветанов отхвърли всякакви обвинения относно снимките от спалнята на премиера Борисов. Според него тезите на управляващата партия са антикризисна мярка.

 

„Това са толкова несъстоятелни тези. При всички положения не мога да бъда аз, не може да бъде и мъж. За да снимаш човек, който спи, трябва да имаш достъп до спалнята му. Няма как при премиера това да бъде мъж. Влизането във вилата, в която пребивават президентът и премиерът, и достъпа до по-личните пространства, се охранява от НСО”, каза той. Според него отговорът на въпроса кой снима премиера трябва да дойде или от самия него, или от разследващите.

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.