Актуално
"Министър-председателят превръща седем милиона българи в заложници на своята параноя". Това каза пред журналисти в Карнобат държавният глава Румен Радев.
Радев: Няма да правя партия. Борисов превръща седем милиона българи в заложници на своята параноя

Гост-автор | 26/09/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

"Министър-председателят превръща седем милиона българи в заложници на своята параноя". Това каза пред журналисти в Карнобат държавният глава Румен Радев. Той заяви, че "делириумът на премиера буди все по-голяма тревога". На въпрос дали усеща по-голяма подкрепа от БСП президентът отговори, че не коментира делата от кухнята на партии, но поясни, че ще използва случая да поздрави Корнелия Нинова за убедителната изборна победа, която само потвърждава нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се гради като силна опозиция.

"Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Знаем, че без силна и убедителна конструктивна опозиция всяка демокрация се разединява", коментира Радев.

 Президентът категорично заяви, че няма да създава нов политически проект, тъй като подкрепя всяка партия, която защитава интересите на народа.

"Все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната. И все повече различни партии, сдружения и организации изразяват подкрепа на позициите на президента и на тезите на президента. Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партиен интерес. Така ще продължавам да ги подкрепям", заяви Радев.

Държавният глава бе в Карнобат по повод празника на града. Той се включи в литийно шествие от храма "Св. Йоан Богослов" до площада "Трети март", където започна празнична програма.

Източник: Гласове  Други статии от този авторКоментари