Борисов, Гешев и Пеевски са най-ярките плодове на евроатлантизма

Борисов, Гешев и Пеевски са най-ярките плодове на евроатлантизма
26-09-2020г.
34
Гост-автор
Защото и Борисов, и Гешев са пряк резултат от осъзнатия ни избор на нов „Голям брат“. Така най-заклетите евроатлантисти искат оставките на най-ярките представители на евроатлантизма у нас - Борисов, Гешев и Пеевски. Да, тези хора са пряк резултат от странното съчетание на Държавна сигурност и Държавния департамент на САЩ. Тоест пряка последица от членството ни в ЕС и НАТО, от подчиняването на вътрешната и външната ни политика на интересите на новия Голям брат. Нека напомним, че Иван Гешев взе историческото си решение да се кандидатира за поста главен прокурор на републиката след едно посещение в САЩ. И изборът му мина толкова безпрепятствено, толкова гладко, без друг излъчен кандидат, че смути дори обръгналите души на такива като мен, които са свидетел на целия ни абсурден преход. Борисов пък и онова подобие на партия ГЕРБ са резултат от намесата на две големи немски фондации у нас - "Зайдел" и "Аденауер" и лично на Меркел, която управлява Германия вече 15 години. На пряката подкрепа на САЩ, на намачкващи прегръдки на Херо Мустафа.

Изминаха почти осемдесет дни от началото на протестите, които трябваше да променят България. Понеже промяна така или иначе до този момент нито се случва, нито пък се задава следва да си дадем сметка срещу резултатите от какво се борят протестиращите и водачите на протеста. Защото протестът има своите водачи - това са от една страна неполитически обвързаните лица от "Отровното трио" - Минеков, Бабикян и Хаджигенов, Георги Георгиев от "Боец", "Правосъдие за всеки" и др. и, от друга страна, онези, които политически припознават протеста - Иванов, Атанасов, та дори и Нинова, Петков, Манолова.

Всички тези политици считат себе си за демократи, за родолюбци и за евроатлантисти.

Следва да припомним, че тези протести избухнаха след една акция на Христо Иванов на плажа пред летните сараи на Доган и след една акция на Иван Гешев в президентството.

Протестите искат оставката на Борисов и целия му кабинет и на Иван Гешев. Нови избори и ново Народно събрание. Институционална подкрепа те получиха само от президента. Други видни борци срещу „статуквото“, като Лозан Панов и Слави Трифонов, се скриха в миша дупка и… показаха същността си.

Смешното е, че тези евроатлантици искат оставката на две фигури, избрани от ръководителите на това, в което се кълнат - евроатлантическите ценности, институции и механизми.

Защото и Борисов, и Гешев са пряк резултат от осъзнатия ни избор на нов „Голям брат“.

Така най-заклетите евроатлантисти искат оставките на най-ярките представители на евроатлантизма у нас - Борисов, Гешев и Пеевски. Да, тези хора са пряк резултат от странното съчетание на Държавна сигурност и Държавния департамент на САЩ. Тоест пряка последица от членството ни в ЕС и НАТО, от подчиняването на вътрешната и външната ни политика на интересите на новия Голям брат.

Нека напомним, че Иван Гешев взе историческото си решение да се кандидатира за поста главен прокурор на републиката след едно посещение в САЩ. И изборът му мина толкова безпрепятствено, толкова гладко, без друг излъчен кандидат, че смути дори обръгналите души на такива като мен, които са свидетел на целия ни абсурден преход.

Борисов пък и онова подобие на партия ГЕРБ са резултат от намесата на две големи немски фондации у нас - "Зайдел" и "Аденауер" и лично на Меркел, която управлява Германия вече 15 години. На пряката подкрепа на САЩ, на намачкващи прегръдки на Херо Мустафа. Не си спомням Мустафа да се е прегръщала с Атанасов или Иванов. Е, преди два дни провери как лети самолета на Радев, но то беше във връзка с някакви учения на наша територия.

Така точно десните, които припознават в лицето на САЩ, НАТО и ЕС своите идейни и политическите съюзници протестират срещу прекия резултат от дейността на своите патрони, които осъществиха странно и свръхестествено съчетание с Борисов, Гешев, Пеевски, гарантирайки им недосегаемост, вечност и свобода да правят каквото си щат.

Всуе останаха някакви надежди на отчаяни протестъри за някакво производство по закона "Магнитски", по закона "Рико" и пр. и пр. Борисов, Гешев и Пеевски и моделът, който те олицетворяват, купиха спокойствието си, както в пари, така и с политики. Факт е, че през няколко месеца ние ловим руски шпиони и екстрадираме дипломати от страната. ДАНС ще излезе най-ефективната контраразузнавателна служба в света, а наследниците на КГБ - най-слабото в света разузнаване, след като ги ловим като мишоци как разузнават армията ни. Която е с размерите на парада, който се провежда на Червения площад и далеч по-слабо въоръжена. А, и ръководена от министър, който е далеч от маршалските звезди на Шойгу.

Интересно как разузнават у нас без подкрепата на местни. Това ми напомня контрабандата, разбита от Борисов без нито един осъден контрабандист.

Така с дребни услуги, купуване в аванс на несъществуващи самолети (и с цената на огромни външни заеми), придобиване на дялове в терминал за втечнен газ и обещания за спиране на строителството на "Турски поток",

"Отвратителното трио" - Борисов Гешев и Пеевски

и припокриващите се модели, които те излъчват, си купиха всичко, което искаха. На десните бе оставена една пързалка, по която да се плъзгат заедно с цялата си преданост и слугинска готовност. Защото САЩ вярват в бог и в парите. Толкова силно, че са го написали на банкнотите си.

На протестърите бе признато изконното право да протестират в името на истината и справедливостта и в името на възвишените евроатлантически ценности, които не слизат, като израз, от клетите им уста, каквото и да означават. САЩ, НАТО и ЕС застанаха на страната на "Отвратителното трио". Впрочем аз и не се сещам да са заставали някога на страната на истината и справедливостта, още от времето на преврата в Чили, а и преди това.

Защото докато вие се редите за виза пред сградата на "Козяк", Влад Левчев е американски гражданин и преподавател в университета им в Благоевград.

Цялата подкрепа на САЩ в борбата с корупцията у нас се сведе до нелепото уличаване на един никому неизвестен съдия, за сметка на покриването на други съдии с доказани апартаменти в Латинския квартал в Париж. После настана мълчание.

Това е истинският аршин на Държавния департамент.

Когато руски фирми драгират Варненския залив това е проблем за нашите нови партньори.

Когато саудитски фирми изпълняват "Турски поток", това е о.к.

Защо?

Изтръпнали от мисълта, че Радев може да бъде избран за втори мандат, САЩ и ЕС са готови да подкрепят Борисов 

и онова юридическо недоразумение още 100 години, само и само да са в услуга на елементарните им и глупави схеми на политическа корупция. Точно както някога са се договаряли с мафиотските босове, като Чарлз Лъки Лучано. Странно е колко много слуги и еничари може да има в една толкова малка страна. Особено, ако начело на същата стои Ер(доган)ът на Балканите, елементарният пожарникар от Банкя, държащ злато и едри банкноти в спалнята си.

Гешев се държи като федерален прокурор, има охрана по-голяма от тази на президента и министър-председателя, взети заедно, и собствено репресивно звено, в разрез с всички закони. Освен че с нелепи обвинения е съсипал съдбите на десетки хора и колекцията на Божков, други негови постижения в наказателното съдопроизводство не са ни известни. Но доста добре се крие зад гърбовете на колегите си, оправдавайки се с решения на наблюдаващите прокурори, все едно че не са му подчинени и не му се отчитат всеки ден. Слава Богу, засега не говори за „прокуратурата МИ“.

Банката на келнерката от почивната база на МВР може да продължи да държи и да работи с парите на венецуелските диктатори.

Дъщерята на висш служител от ДС може да продължи да управлява друга банка, в името на която даже има Американска…

Синът на шифровчика от ДС ще е специален представител за Близкия изток, след като години наред работеше за създаването на ИДИЛ или някаква там уж опозиция на Асад.

Евросоциалистите не се срамуват да бъдат оглавявани от един руски гражданин, син на дясната ръка на тоталитариста Тодор Живков.

А вие се редете за визи! Полицията ще ви пердаши по протестите. Жандармерията цинично ще издевателства с телефон в ръка над разкъсаните потници на дъщерите ви.

Докато ги прогонят от тук.

През това време ще ви говорят за съдебна реформа, демокрация и ценности. Комисията за досиетата с мандат, изтекъл преди години, и главният съдебен инспектор с мандат, изтекъл преди повече от половин година, ще продължат да не правят нищо, но да ползват облагите на постовете си.

Отделни гласове ще ви обещават и ще заплашват с лустрация. И вместо да ви разкриват тези взаимовръзки либералните медии ще продължават да ви занимават с Навални, Гебрев, Скрипал, Лукашенко и други въпроси, от които нищо в живота ви не зависи.

За всичко това, вече знаете на кого да благодарите.

Автор: адв. Георги Димитров

Източник: Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.