Актуално
"Витоша" (Бистрица) ненадейно прекрати участие във Втора лига. Мъжкият отбор на футболния клуб е разпуснат, треньорът и мениджър на отбора Костадин Ангелов е напуснал поста си. Засега остава да функционира само детско-юношеската школа.
"Бистришките тигри" на Борисов се разпаднаха

Гост-автор | 28/09/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

"Витоша" (Бистрица) ненадейно прекрати участие във Втора лига. Мъжкият отбор на футболния клуб е разпуснат, треньорът и мениджър на отбора Костадин Ангелов е напуснал поста си. Засега остава да функционира само детско-юношеската школа. "Вярно е, че мъжкият отбор се разпуска. Решението е на президента (б. ред. - Сергей Ташков). От днес сутринта не съм на работа в клуба. Тръгнах си. Странно е, но не го решавам аз. Не аз давам парите в клуба. Просто ми се каза, че отборът се разпуска. Това беше всичко", заяви Ангелов пред "Спортал".
 

Новината е шокирала играчите, които са се готвили утре да пътуват за гостуването си срещу "Черноморец" (Балчик) от предварителния кръг за Купата на България. Индикации за сътресения в клуба имаше преди седмица, когато клубът се раздели с треньора Асен Букарев и четирима от най-опитните футболисти - Емил Гъргоров, Четин Садула, Кристиян Кочилов и Илиян Йорданов.

Това е вторият отбор, който се отказва от първенството във Втора лига този сезон, след друг изпаднал от елита клуб - "Дунав", който дори не започна участие. 

"Витоша" нашумя през последните години с участието на премиера Бойко Борисов в мачове за тима на ветераните, който стана известен като "Бистришките тигри". Този отбор е редовен победител в първенствата за ветерани, а Борисов играе там като централен нападател.

Той обаче имаше и мачове за "Витоша" в официални мачове на представителния тим. На 16 ноември 2013 г. министър-председателят влезе в игра в 1/8-финала реванш за Купата на България срещу "Локомотив" (Пд) и на 54 години стана най-възрастният футболист, играл за професионален клуб у нас.

 

Източник: Гласове  Други статии от този авторКоментари