Байдън нарече Тръмп "кучето на Путин"

Байдън нарече Тръмп
30-09-2020г.
62
Гост-автор
Кандидат-президентът на Демократическата партия Джоузеф Байдън обвини американския лидер Доналд Тръмп в опит да избегне критиките срещу Русия и отново повтори вече опроверганите спекулации за готовността на Руската федерация да плаща на бойци в Афганистан за нападения срещу военнослужещи от западната коалиция, съобщава ТАСС. "Той е кучето на Путин. Той все още отказва дори да каже нещо на Путин за наградите за главите на американските войници", каза Байдън, визирайки Тръмп.
 

"По времето на този президент станахме по-слаби, по-немощни, по-бедни, по-разделени, по-жестоки", каза Байдън във вторник, в първия телевизионен дебат с действащия президент, който се проведе в университета Case Western Reserve в Кливланд, Охайо.

Доналд Тръмп фактически отказа да гарантира мирен преход на властта след предстоящите президентски избори през ноември. „Когато слушам как Джо говори за прехода... Не е имало преход, след като аз спечелих... Ако погледнете Хилари Клинтън, ако погледнете всички тези хора, нямаше преход, защото ме преследваха, опитваха се да направят преврат. Гонеха ме, шпионираха щаба ми. Започнаха от деня, в който спечелих, и дори преди да спечеля", каза Тръмп по време на дебата.

След това той отново разкритикува метода на гласуване по пощата, като се позова на невъзможността за точно и бързо преброяване на гласовете. "Изпращат милиони бюлетини в цялата страна... Това ще бъде измама, каквато никога не сте виждали. На 3 ноември ще гледате и ще видите кой е спечелил изборите... Но знаете ли какво? Няма да знаем [името на победителя] с месеци “, каза Тръмп.

Водещият попита дали президентът разчита на намесата на Върховния съд на страната в случай на спорове за бюлетините. "Да, мисля, че разчитам на тях да разгледат бюлетините... Надявам се, че нямаме нужда от тях по отношение на самите избори, но по отношение на бюлетините - мисля, че е така, защото това, което се случва, е невероятно", отговори Тръмп.

"Надявам се, че ще бъдат честни избори... Но ако видя, че десетки хиляди бюлетини са фалшифицирани, няма да мога да се съглася с това", добави по-късно американският лидер, съобщава ТАСС.

 

Източник: Гласове

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.