Актуално
13 години след написването на "Черните пътища на Европа" от журналиста Мартин Карбовски, животът, времето и публиката решиха, че е време за ново издание на документалния роман
Мартин Карбовски с ново преработено издание на книгата -  ЧЕРНИТЕ ПЪТИЩА НА ЕВРОПА

Лентата | 08/10/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

МАРТИН КАРБОВСКИ

представя

книгата

ЧЕРНИТЕ ПЪТИЩА НА ЕВРОПА

 

13 години след написването на "Черните пътища на Европа" от журналиста Мартин Карбовски, животът, времето и публиката решиха, че е време за ново издание на документалния роман

Обновено – със снимки, правени от автора по време на пътуването му в Европа и с нов предговор, в който Карбовски анализира пак и пак как така му се случи да стане „певец на разпада и пиар на кошмара“.

През 2007 година Карбовски започва своята обиколка из континента така:

Съдбата раздава на хората различни държави, различни родини. Българийките шумят; шушнат и шумолят, като листа от смачкани паспорти, държани дълго в задни мъжки емигрантски джобовепрепоени с пот и после изсъхнали от директно слънце. Бедната ми страна, наистина.

През 2020 още по-убедено журналистът иска да ви разкаже какво лично видя тогава, и какво вижда днес в „Новия Вавилон“ в епохата на „Новото Нормално“.

Затова и добавя:

Това е една българска книга, в нея се разказват истории за изчезващи хора и намаляване на популацията. Разказвам за капките, от които чашата пресъхва. Живителните капки, които губим в началото на епохалното ни пътешествие в Нова Европа. Гледайки тая Европа имам много какво да кажа против племето си, ако то не пожелае реформа. Или катарзис. Или пречистване чрез трагедия. То и няма друго пречистване...
Държа да ви дам тази книга, защото смятам, че в първата четвърт на 21-ви век не сме на правия път. Защото изчезваме. Ако не изчезнем, ще бъде защото сме писали и говорили, и спорили. Ако изчезнем - нищо няма значение. Ни книга, ни библиотека, ни тоалетна, ни гробище.
Изчезваме.
И ако ви се струвам неподходящ, за да ви съобщя тази новина, припомнете си, че Бог избира за работата си винаги неподходящите хора.

 

Мартин Карбовски ще обиколи над 10 български града, за да се срещне с читателите и да  направи представяне на новото издание на „Черните пътища на Европа.

Очаквайте го и във вашия град. 
Поканени са всички, за които България, литературата и бъдещето ни е важно.

Турнето на Мартин Карбовски – „Черните пътища на Европа“ стартира на 19 октомври в Пловдив.

Първата седмица Карбовски ще посети четири града: Пловдив, Бургас, Варна и Шумен.

На 19 октовмри, представянето на книгата на Карбовски ще бъде в Пловдивския Университет "Паийси Хилендарски":

 

На 21 октомври, сряда, Мартин Карбовски гостува на Grand Hotel & SPA Primoretz, Burgas

Начален час: 18:30
Място – конферентна зала на хотел Приморец.

 На 22 октовмри, четвъртък, турнето на Карбовски продължава във Варна, в Юнашки Салон, от 19:00 часа.

А на 23 юни, петък, домакин на турнето е Шуменски Университет „Епископ Константин Преславски“.

Очаквайте още подробности за събитията от турнето - ЧЕРНИТЕ ПЪТИЩА НА ЕВРОПА.

   Други статии от този авторКоментари