Как да пишем до журналист

Как да пишем до журналист
10-10-2020г.
36
Мартин Карбовски
Ето няколко стъпки за да намерите журналист и да му привлечете вниманието
 
1. Намерете контакт с конкретен журналист. Писането да редакции обикновено се оставя без отговор. Търсете конкретен човек или редактор. Днес всеки има профил в социалните мрежи и е лесно да му пратите съобщение. Не забравяйте, че писмото ви е едно от многото, които журналистът получава и ще е чудесно да е кратко, стегнато и ясно.
 
2. В писмото си /мейл, пост, обикновена поща/ съобщете: а/ кой сте б/ къде сте в/ какъв точно ви е проблема г/ кой ще говори с лицето си по този проблем.
 
3. Не пишете от името на някой друг, ако този някой друг не иска журналистическа намеса
 
4. Не пускайте дежурни съобщения от рода “ може ли да разбера повече за вас”
 
5. Не пишете обиди и лични послания
 
6. Не пращайте документи, линкове, снимки без изрично обяснение какво точно пращате. Ако пратите снимки на документ - знайте че от снимка трудно се чете и няма да имате обратна връзка.
 
7. Пишете на кирилица и граматически вярно.
 
8. Не губете времето на журналиста и не искайте среща с него веднага, няма как един журналист да се срещне с всички хора искащи среща с него.
 
9. Ако сте написали ясно писмо, ще получите ясен отговор - можем или не можем да отразим вашия проблем.
 
10. Ако сте заинтригували с темата си журналистите , те ще ви потърсят по телефона.
 
11. Не пишете анонимно и не молете за анонимност - влизате в абсурд - хем искате помощ, хем искате да се скриете. Това е оправдано само ако сте деца.
 
12. Не бъдете разочаровани ако не получите отгвор и не успеете да комуникирате веднага. Във всеки един момент журналистите не могат да смогнат на хаоса на писмата и посланията ви. Затова се надяваме, че с тези прости 12 правила сме ви помогнали - на вас
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.