Подмяната на джендър с пол може да унищожи всичко постигнато от цивилизацията ни

Подмяната на джендър с пол може да унищожи всичко постигнато от цивилизацията ни
14-10-2020г.
65
Ирини Зикидис
Извинявам се за урока по биология от 7 клас, ама, нали...
 
Имаме две понятия – sex и gender.
 
Sex описва биологичния пол на човека, с редките изключения, когато става дума за някакви генетични отклонения. Човек се ражда с 46 хромозоми, групирани в 23 двойки. Биологичният пол (sex) се определя по броя на X и Y хромозомите. По принцип жените са 46XX, а мъжете 46XY. Понякога е възможно човек да се роди с 45X, 45Y, 47XXX, 47XYY или 47XXY, и т.н. Съвременната медицина говори за 2 основни пола – мъжки и женски, както и за съществуващи редки отклонения (обикновено се наричат хермафродити).
Gender е понятие, което описва как се чувства или самоидентифицира човекът. Да, абсолютно е възможно да си роден мъж и да се чувстваш жена, както и обратното, и към това трябва да се отнасяме с разбиране и уважение. Но това вече не е sex, а gender. В съвременния свят терминът gender се опитва да измести идентификацията по биологичен пол – sex.
 
Точно в това поле на неопределеност се извършва подмяната на понятията и точно това е слабото място на този "научен" подход. Ако тва беше наука, а не социално инженерство, трябваше да кажат колко точно джендъра съществуват и да го аргументират научно. Но това не се случва, просто защото никой не може да ти каже колко джендъра има. Точно в това се корени цялото малоумие на концепцията - някой се опитва да отрече 5 милиарда години еволюция.
 
Мисля, че шепата хора, които искат да сменят биологичния си пол, трябва да имат възможност да го правят. Абсолютно съм убедена, че това трябва да стане след навършване на пълнолетие и при доказан дискомфорт от рождения им биологичен пол. Но да се предлага смяната на пола като баница на промоция пред малки деца, е не само глупаво, но и много, много опасно. Чели сме за 5-6-10 годишни деца на Запад, които вече са със сменен биологичен пол. Също така сме чели за самоубийствата сред тийнейджъри, па дори и зрели хора, след смяна на пола. Статистиката е доста стряскаща, по една причина - децата не са пълнолетни и достатъчно узрели, за да могат да бъдат толкова категорични в избора си.
 
Също така мисля, че децата от 4 до 18 имат вопиюща нужда от сексуално образование, но авторите на тоя пасквил целят "смяна на нагласата", а не възпитаването на реална сексуална култура.
 
Въобще, заиграването с джендърната идентификация отваря широко вратата за краен и необуздан релативизъм, който в крайна сметка може да унищожи обективната реалност като цяло, просто защото в един момент се оказва, че не е важно каква е обективната реалност като такава, а как даден човек я възприема и изживява. Подобна идея може да унищожи буквално всичко постигнато от цивилизацията ни. Примерно, утре някой съвсем спокойно може да заяви, че слънцето се върти около земята, а не обратното, просто защото той така го усеща, а ние няма да можем да му противоречим, защото нараняваме чувствата му.
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.