Кого назначиха в "съвета на старейшините" на Facebook

Кого назначиха в
19-10-2020г.
16
Гост-автор

По повод дискусията за наложената от Facebook цензура при публикуване на новини за скандалите свързани с кандидата за президент на Демократическата партия Джо Байдън и неговия син Хънтър. Обръщам внимание на една новина, която не е публикувана в българските медии. Тя е свързана с назначаването на йеменската журналистка Tawakkol Karman в "Съвета на старейшините" на Facebook, който контролира съдържанието на тази социална мрежа.

Karman е сред ръководителите на международната организация „Мюсюлмански братя“ и активист в революциите на „Арабската пролет“ преди десет години, които доведоха движението на власт в Египет, Тунис, Либия и Йемен и предизвикаха граждански войни в Близкия изток.

Публична тайна е, че "Мюсюлмански братя" има мощно лоби в Америка, което има голямо влияние в Конгреса, организациите на гражданското общество и медиите. Това лоби харчи стотици милиони долари по договори с американски PR агенции и медии.

Ислямското лоби поддържа добри връзки с лявото крило в Демократичната партия, която му оказва подкрепа. Катарско-турското лоби и "Мюсюлмански братя" не крият подкрепата си за Байдън. Същото важи и за иранското лоби, което има силно влияние в американската политика и се стреми да свали Тръмп, за да върне САЩ към политиката на Обама в Близкия изток. Обама не криеше подкрепата си за "Мюсюлмански братя" и за Аятоласите в Иран.Те, заедно с Катар, са основните поддръжници на ислямския тероризъм в региона.

Назначаването на Tawakkol Karman във Facebook е част от политиките на Катар и "Мюсюлмански братя" за промяна на американския политически подход в полза на ислямските течения и въоръжените шиитски милиции в региона. Връчването на Нобелова награда за мир на Karman като положителна оценка за ролята й в революциите на Арабската пролет и отклоняването им в полза на политическия ислям, разкрива дълбочината на ислямското влияние в САЩ, подпомагано от Катар и Турция в американските институции, академичните и медийните среди.

Арабски писатели и активисти изразиха в социалните мрежи недоумение от избирането на Tawakkol Karman за член на "Съвета на старейшините" на Facebook, които има за цел да следи съдържанието в социалните мрежи и да отстранява позициите срещу "Мюсюлмански братя" и политическия ислям в Европа и света.

Автор: Мохамед Халаф
Източник: 168 часа

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.