Проф. Маринов: Управляващите излъгаха, че Радев е съгласувал проекта за бюджет

Проф. Маринов: Управляващите излъгаха, че Радев е съгласувал проекта за бюджет
28-10-2020г.
24
Гост-автор

 „Този документ, който показаха с манипулативна цел, се отнася за съгласуването на бюджета на президентството, който е малко над 8 млн. лв. Това се прави от всеки първостепенен разпоредител“, обясни проф. Маринов. Той припомни, че самата процедура дава правомощия на Радев за евентуално вето чак след приемане в пленарна зала.

Бюджетът е разоряващ не защото има много разходи, а защото не е ясно за какво се харчи; бюджетът може да се каже, че е предизборен, защото това са едни общи приказки, подчерта председателят на Стратегическия съвет. Проф. Маринов коментира и COVID скандала с визитата на Румен Радев в Естония, която приключи предсрочно, след като до домакините стигна информация, че президентът е бил в контакт с болен. „Стана ясно, че РЗИ, която трябва да уведоми президента, е получила тази информация във вторник, въпреки че министърът на здравеопазването съобщи на журналисти в понеделник (…) Доколкото разбрах, някой го (Радев) е уведомил с есемес (…) Няма официална комуникация“, обясни той. Според него е било нормално Румен Радев да присъства лично, тъй като страната ни поема председателството на инициативата „Три морета“ – домакинство, срещу което МВнР е работело активно, смята проф. Маринов.

Президентът Румен Радев няма да се моли и да преговаря за нечия подкрепа за втори мандат, заяви в предаването "Тази сутрин" по БТВ проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към 
държавния глава. Той отговори така на въпроса дали Радев ще търси подкрепата на БСП, която го излъчи преди четири години, за втори мандат на "Дондуков" 2.

 

Темата стана актуална, след като вчера в друго предаване по БТВ - "Лице в лице", лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че партията е дисциплинирана, има устав и ако Радев иска да бъде подкрепен, първо трябва да бъде номиниран и да мине по пътя, предвиден в устава за издигане и подкрепа на кандидатури за президент. Заедно с другите номинирани. Нинова припомни, че през 2016 г. е имало над 30 номинации.

 

Александър Маринов обаче, както и Нинова вчера, направи уговорката, че изборите са още далече.

 

Източник: bTV, Гласове

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.