"О, Боже училищата!" - не знаете какво да правите, вие сте дебили, господа!

28-10-2020г.
16
Гост-автор
О, Боже, училищата...О, боже училищата...
 
И кво...50 години опит в задочното обучение, но ...не знаете какво да правите - вие сте дебили господа!!! Колко хиляди души работят в 1 министерство...колко? Само настоящата малоумщина ли измислихте?
Ето как се прави, че ми писна (за другите неща съм ги описал още Март и Април, за тея дето днес ги осират при реализацията):
 
1. Пуска се анкета към родителите на учениците и всеки, който желае може да изпрати детето си физически, а който не желае - може детето му да учи онлайн.
 
2. За 3000лв се оборудва цяла гимназия с адекватни уеб камери, които записват учителите на всеки урок и не се губят часове.
 
3. Видеата се качват в платформа в реално време или с малко забавяне - така всички могат да "присъстват на занятията".
 
4. За да се компенсира слабото оценяване на дистанционното обучение се формират 2 срочни сесии за изпити на ученици по график.
 
5. В рамките на 2 седмици се прави междинно оценяване между 2-3 месец, за да не се пренатрупат изпити. Втората сесия е на срочното оценяване по същата схема и се формира реална оценка, а не преписване от телефоните вкъщи (знам, че мангалите няма да минат, но правилата са за всички сори - питайте ексшефа на РЗИ София). Първото оценяване е например в началото на Декември (може да се издърпа или избута назад във времето според ситуацията) и от 8 до 22 се прави 1-во оценяване на компетенциите от 1-ви срок, в началото на Февруари се прави срочна сесия на същия принцип от 1 до 15.02. Идеята за 2 сесии както казах е да не се пренатрупа материал, тъй като са повече предметите, както и да се гарантира обективност, тъй като ако ученикът се провали на първия изпит поради субективни обстоятелства, то той може да компенсира в сесията за срочно оценяване .
 
Така, общото време, в което 1 ученик остава в училище ще падне под 1 месец от 4,5 месеца т.е. понижаване с 450% на вероятностите само от гледище на времето, а като добавим и контактите в училище и извън него процента отива на -1000% намаляване на вероятностите, защото всичко е именно това - намаляване на вероятностите и това го знае всеки реалист (не песимист, не оптимист).
 
Бонус: 1 учител може да води на всички класове, вместо няколко и с оглед застаряващия персонал ще намалим риска за именно тези рискови групи т.е. вместо 3 учителки да водят по химия, ще води само 1 или ще се редуват, за да намалят риска, следвайки предефинирана синхорнизирана програма, ама и това не сте помислили - не знам какво работите и синдикати, и здравеопазване, и министерство, и инспекторат.
 
Малоумието на държавата ни е повече от потресаващо. Неадекватността в решенията и тоталната липса на перспективен анализ и май какъвто и да е анализ ни поставя на колене. Както казах по-горе описал съм маса неща, за които сега СИК властта реве...щото писах за студентите - за 6 месеца щяха да ги подготвят...ама не...бройте им го за специализация, за трудов стаж - платете на момчетата и момичетата. Ама не...толкова си можем, освен, ако не е някоя засукана кражба, ама нали знаете що ви минават кражбите - щото няма прозрачност на информацията, нищо, че има закон...
Какво да кажа на това, освен редовното от 4 месеца, а именно #ОСТАВКА #МутриВън
 
Автор: Димитър Георгиев Бико
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.