Ако Байдън спечели...

Ако Байдън спечели...
04-11-2020г.
30
Ирини Зикидис


Давате ли си сметка какво преживява една немалка част от българската интелигенция в момента?
Представяте ли си стиснатите палци, треперещите устнички, разтуптените сърчица?
Та нали, ако Байдън спечели, спрените от Тръмп през 2016 грантове от демократическата партия на САЩ отново ще се върнат в България?

Говорим за колосални пари, стотици милиони долари, отпускани по различни либерални проекти за "развитие на гражданското общество в България".
Спомнете си онези милиони, отпуснати за Капитал, Дневник, Медиапул и Клуб З, които в никакъв, ама в никакъв случай не ги прави зависими и продажни медии, за които работят зависими и продажни журналисти, нали така.
Спомнете си онези 450 000 лева за феноменалния труд от 79 страници (по 5800 лева на страница) за "руското влияние в страната".
Спомнете си щедрите суми, отпуснати за "развенчаване на митовете на Българската история", когато Левски беше наречен "лайн0", а османската империя - благородна и прогресивна.

Ако Байдън спечели, тези пари се връщат в България и ах, каква демокрация ще разцъфне.
Някой да не си помисли, че наричам част от българските журналисти, експерти и инфлуенсъри - мизерни паразити и юзлеси, които си продават задника? Дума да не става.
Просто знам, че с един добър финансов стимул някак си родните интелигенти още по-убедено громят патреотите, консерваторите и руските подлоги.

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.