Всички, които изгубиха битката дано ни простят

Всички, които изгубиха битката дано ни простят
23-11-2020г.
69
Гост-автор
Колко от вас са посещавали сайта на Български Лекарски Съюз?
Кръвта ми замръзна от изказваните съболезнования за смъртта на десетки лекари само за последните няколко седмици.
 
Половин живот е нужен, за да станеш добър лекар. Не зная дали осъзнаваме размерите на тази загуба.
 
Да се опитвам да убеждавам онази част от населението, която не вярва, че има вирус, отказва да носи маски, да спазва мерки или няма да се ваксинира от страх да не ги чипират няма смисъл. Те няма да искат дори маска с кислород, за да не мълчат.
Тоталната липса на емпатия при голяма част от хората, на отговорност и мисъл за по-възрастните и уязвимите ме съсипва , отчайва и обезсърчава както никога досега.
Вярвам, че при това шизофренично управление, отсъствие на държава, рухваща здравна система остава единствено личната отговорност на всеки да предпази околните. Вместо това виждам стотици смеещи се емотикони на съобщения за смърт.
 
Гледам репортаж от болницата в Лом, лекар работещ 3 години след възрастта си за пенсия, с 20 дневни и 9 нощни дежурства за месец. Няма сила да каже дори, че е изморена, само сълзи. Прекланям се до земята пред Вас. Прекланям се пред младите лекари, които почти живеят в болниците облечени в скафандри докато техните връстници са в молове, кръчми и дискотеки. Прекланям се пред по-възрастните им колеги, които с риск за живота си продължават да се грижат за нас и нашите близки.
БЛАГОДАРЯ ВИ.
Всички, които изгубиха битката дано ни простят.
ПОКЛОН
 
 
 
Автор: Тома Баятев

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.