Covid-19, начало на великата перестройка

Covid-19, начало на великата перестройка
22-12-2020г.
47
Лентата

„Въпросът за Световно правителство е в центъра на всички въпроси“.

През последните месеци на отиващата си година все по-често се появяват предположения, че състоянието на обществото наричано Lockdown (затваряне на предприятия и изолация на хората в държавите), няма да свърши никога. Световната здравна организация и властите в някои държави предложиха на хората „с цел собствената им безопасност“ да „живеят временно затворени в изолирани камери“. Този временен затвор обаче може да се окаже накрая постоянен.

 

Подозренията в тази посока засили един господин на име Клаус Шваб, основател и несменяем ръководител на Световния икономически форум, провеждан ежегодно (обикновено през януари) в швейцарския град Давос. През януари следващата година обаче срещата няма да се проведе в Давос, а в Сингапур от 13 до 16 май 2021 г. През следващата година Клаус Шваб ще приема поздравления по случай 50-годишнината на Световния икономически форум (наричан първоначално Европейски форум за мениджмънт). Шваб е икономист, професор в Женевския университет. По съвместителство, той е почетен професор в много университети, член на попечителски съвети и на съвети на директорите в редица компании. Нееднократно е участвал в заседанията на Билдербергския клуб, като член на ръководещия клуба комитет.

На майската онлайн конференция на Световния икономически форум (2020 г.) Клаус Шваб, заедно с принц Чарлз, въведе в обръщение термина The Great Reset (великото зануляване). Смисълът на това вмъкване е, че капитализмът преживява световна криза и трябва да бъде променен. Дори принц Чарлз говореше за „отговорен капитализъм“. Пандемията на коронавируса с неговия Lockdown дава уникален шанс за такова презареждане, но понеже това не може да стане бързо, то Lockdown-a трябва да бъде продължен. В началото на юни 2020 г. на сайта на Световния икономически форум се появи материал с името The Great Reset. Темата беше подхваната хорово. Участници в този хор бяха Джо Байдън, Борис Джонсън и Джъстин Трюдо. След разпространяването на речта на Трюдо, през ноември канадският депутат консерватор Пиер Пуалевр изпрати петиция с молба „да спрат великото зануляване“. Петицията събра 80 000 подписа за по-малко от 72 часа.

 

В САЩ, Великобритания и континентална Европа се появиха опоненти на „великото зануляване“. В дискусиите на страната на Шваб застанаха принц Чарлз, Джо Байдън, Борис Джонсън, Джъстин Трюдо, а заедно с тях и гигантите от Силициевата долина, Amazon, Apple, Google, Facebook и Microsoft, многократно усилващи звученето на този хор. През ноември "Ню Йорк Таймс" разпалено обяви опонентите на The Great Reset за привърженици на „теорията на заговора“, но сбърка. Заговорници по-скоро се оказаха привържениците на The Great Reset въпреки, че действаха открито. Нека да си спомним работата на Хърбърт Уелс „Явният заговор (The Open Conspiracy). „Великото зануляване“ е именно такъв „Явен заговор“. Клаус Шваб е на 83 г., но активността му не намалява. През юли 2020 г. излезе от печат книгата Covid-19: The Great Reset, написана в съавторство с Тиери Малре, когото представят като футурулог с ляв уклон. До края на 2020 г. книгата трябва да бъде издадена на немски, френски, испански, японски, китайски и корейски езици. Основните идеи на книгата за „Великото зануляване“ вече се разпространяват в света:

На първо място, пандемията Covid-19 е „уникален прозорец от възможности“.

 

Именно през този прозорец  човечеството трябва да влезе в бъдещето. Никакво връщане към миналото! Шваб казва: „Мнозина питат кога ще се върнем към нормалния живот? Отговорът е кратък, никога. Нашата история ще се раздели на две части: до коронавируса и след това“.

 

На второ място, „светлото бъдеще“ е светът, в който ще бъдат премахнати различията между богати и бедни страни,

 

а с времето ще бъдат унищожени и държавните граници. Ще се роди нова, единна планетарна държава с единно правителство. Според Шваб: „Въпросът за световно правителство е в центъра на всички въпроси“. По-нататък той пише: „С въвеждането на локдауна се засилва нашата привързаност към близките ни. Ние ценим повече тези, които обичаме - членовете на семейството си и приятелите. Но тук обратната страна се състои във факта, че това води до нарастване на патриотичните и национални чувства, заедно с мрачните религиозни възгледи и етнически предпочитания. И тази токсична смес пробужда в нас най-лошото…“. Шваб дава да разберем, че „на мрачните религиозни възгледи и етнически предпочитания“ ще бъде обявена война.

На трето място, икономиката на „прекрасния нов свят“ трябва да се управлява централизирано от гигантски монополи.

 

Частната собственост ще започне да отмира, а нейното място ще заеме „икономиката на потреблението“ и „икономиката на участието“. При това понятия като „социализъм“ и други подобни щателно се избягват. Налични пари няма да има, а повсеместно ще бъде въведена в обръщение цифрова валута.

 

На четвърто мястоще се осъществи преход към „зелена“ енергетика, която ще измести въглеродната.

 

Ще бъдат въведени лимити за потреблението на вода, електричество и някои „екологично опасни“ видове продукти, като например месо, или промишлени изделия, като автомобили. А най-радикалното средство за намаляване замърсяването на околната среда ще стане намаляването на демографския ръст на населението или даже съкращаване на неговия брой. Шваб е категоричен, че „колкото по-голям е демографският ръст… толкова по-голям е рискът от нови пандемии“.

 

На пето място, ще завърши роботизацията във всички сфери на икономиката и обществения живот.

 

За рязкото съкращаване на работните места се говори многократно в книгата The Great Reset, където пише, че „до 2035 г. може да бъдат автоматизирани до 86% от работните места в ресторантите, 75% от работните места в търговията и 59% от работните места в отраслите за развлечения. До 75% от ресторантите могат да се разорят от локдауните и последвалите ги мерки за социално дистанциране. Нито един отрасъл от промишлеността, нито едно предприятие няма да остане незасегнато“. Предвижда се да бъде въведен безусловен базов доход за хората, които ще бъдат заменени от роботи, но при условие, че официално е потвърдена ваксинацията им.

На шесто място, ще продължи цифровизацията във всички сфери на икономиката и обществото.

 

Ще бъде създадена ефективна система за контрол върху поведението и движението на хората, включително и с помощта на технологии за лицево разпознаване. Шваб пише: „За да се сложи край на пандемията, е необходимо да се създаде световна мрежа за цифров контрол“.

 

На седмо място, новият модел за здравеопазване ще предвижда регулярно тестване, задължителна ваксинация,

 

издаване на медицински паспорти, въвеждане на ограничения и наказания за лицата, нарушили правилата на медицинската дисциплина.

 

На осмо място, човекът ще бъде „усъвършенстван“ в духа на трансхуманизма.

 

И така целите на „Явния заговор“ са обявени. При тази подкрепа, която „великото нулиране“ получава от лагера на глобализма, може да не се съмняваме, че прословутата „пандемия“ е началото на операцията по прехода към „прекрасния нов свят“. Дали ще се намерят сили способни да се противопоставят на реформаторите глобалисти?    

Автор: Валентин Катасонов, fondsk.ru

Превод: Никола Стефанов

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.