Чак такава бащиния има само в Северна Корея

Чак такава бащиния има само в Северна Корея
28-12-2020г.
48
Венци Мицов
За мен ситуацията с Мангъров от днес стои така...
Започвам с уточнението, че ще си спестя мнението за него именно в този пост - знаете какво е, не съм го крил никога.
Първо - каквото и да са си говорили по телефона Борисов и Мангъров - Борисов няма право да се разпорежда с някой "да идва и да се ваксинира публично пред камери". Защото това не му е бащиния. Тоест - бащиния му е, но чак такава бащиния има само в Северна Корея.
Второ - още като прочетох какво казва Борисов бях сигурен какво ще отговори Мангъров. Мангъров трябваше да е луд, за да не отиграе отлично подадената му топка от бившия централен нападател на тигрите от Бистрица.
И той я отигра - "няма да се ваксинирам".
Пита се в случая - кой крив - кой прав.
И отговорите са няколко:
1. Борисов няма право по този начин, в стил "цар" да се разпорежда с когото и да е.
2. Мангъров пък - неговото място като квазиконспиративен специалист и фен на Дугин (да, чета му стената) не е шефско на отделение за КОВИД. Той тази болест я отрича и я нарича "обикновено грипче".
3. Разговорът между тези две крила у нас отдавна не е нормален. Не е експертен. Той е политически. Мангъров е част гост на събития на АБВ, Борисов знаем какъв е, както и част от хората в НОЩ.
За мен нещата са ясни - на Мангъров предстои политическа кариера. Нищо чудно, при добро стечение на обстоятелствата да го видим и като здравен министър. Защо не. Ще въведе чаена реформа.
ГЕРБ пък профукаха с лека ръка първоначалното доверие, което си гарантираха с военни в ефир, с гробовен глас и апокалиптични прогнози.
Днес вече има ваксина. Тази ваксина се рекламира, като отново "избраните" , VIP дейците от НОЩ и кабинета си я поставят първи в ефир.
А има куп нуждаещи се, до които камионите за кренвирши трябва спешно да достигнат. Ама на...Не бива да се смеем на камионите, нали така.
За финал - наистина много сме го закъсали, щом припознаваме Мангъров и компания като лидери срещу статуквото.
Те не са такива.
Но вие си знаете. Толкова по темата. Днешното изказване на Борисов е грандиозен гаф, освен ако не е направено нарочно..

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.