Ексклузивно: „Ако някой нарани любимите ми хора, не бих се поколебал за секунда да му отрежа главата.“

Ексклузивно: „Ако някой нарани любимите ми хора, не бих се поколебал за секунда да му отрежа главата.“
28-02-2012г.
20
---

 

Матю, представи се на българската аудитория - на колко си години, с какво се занимаваш?

На 43 години съм, зодия Овен. Роден съм на 22 март 1968 година. Музикант по професия. Групата ми се казва New rising son**. Първоначално я кръстих New rising sun***. Взех идеята за името от един албум на Джими Хендрикс. Групата се сформира, направихме си сайт, но аз забравих паролата за домейна и трябваше да си направим нов сайт. Решихме, че случилото се е знак и трябва да променим името. Искам да опровергая всички теории, че името е избрано, защото съм син на Чарлс Менсън... Ние започнахме да свирим през 90-те години. Музиката ни е смесица от Depeche mode и Nine inch nails. Стилът ни може да бъде описан най-лесно с думите „черна вълна“.

Разкажи ми малко повече за себе си?

Предполагам, че не се надяваш да съм наследил характера на страшния убиец, който се оказа мой биологичен баща. Аз съм веган*. Падам си по природосъобразния начин на живот, присъщ за индианците в Америка. Възхищавам се от личността на Ганди и неговата философия за ненасилието, която за мое огромно съжаление едва ли ще успея да постигна напълно. Миролюбив съм, но не бих казал, че съм страхливец или мекушав. И на мравката път правя, но ако някой нарани любимите ми хора, не бих се поколебал и за секунда да му отрежа главата, а след това да заспя спокойно.  

Ти си осиновен. Кога и как разбра това?

Осиновителите ми имат биологична дъщеря. Тя ми каза, когато бях 5-ти клас. В началото не повярвах на думите й. Разстроих се и попитах родителите ни, те потвърдиха. Упрекнах ги, че не са ми казали по-рано, но те твърдяха, че са, а аз съм забравил. Спомените ни за тази част от съвместния ни живот доста се различават. Минаха много години преди да събера сили да потърся биологичното си семейство. През това време разсъждавах какви и кои може да са истинските ми майка и баща. Все пак един ден се реших. Първо успях да открия майка си.

Поддържате ли връзка с нея сега?

Не. Тя е много тежък характер и с нея се общува изключително трудно. Стигна се до там, че се скарахме и сега изобщо не се чуваме.

Спомняш ли си какво ти е разказвала тя за баща ти и защо те е оставила за осиновяване?

Това си го спомням. Такова нещо не се забравя. Първоначално разговарях с нея по телефона няколкократно. Каза ми, че името, което тя е избрала за мен при раждането ми е Лоранс Александър, но добави, че не може да каже фамилията ми. Каза също, че има обективни причини за мълчанието й, което ще наруши, едва когато се срещнем лично. В крайна сметка тя се престрашида ми разкаже по телефона най-страшната част около включването й в групата на Менсън и зачеването ми. Тери, така се казва майка ми, била съвсем млада и с доста буен нрав. Животът в Уисконсин, щата Илинойс, бил убийствено скучен за нея. Един ден в града пристигат Менсън и „семейството” му. Те са екзотични, носят хипарски дрехи и проповядват свободна любов. Тери се увлича по идеите им и не се поколебава - събира малко дрехи и напуска дома си, за да бъде с Чарлс. Майка ми се влюбва силно, но любовта я вкарва в убийствен капан. Тя заживява със „Семейството на Менсън” в Сан Франциско. Имало е ритуал да се взимат наркотици след вечерята вместо десерт. Дозите ги определял баща ми. В една такава нощ, след като се надрусва, майка ми става жертва на групово изнасилване. След това тя каза, че под влиянието на наркотиците е възможно да е объркала мъжката агресия със свръх нагон. И в двата случая не можела да е сигурна кой точно е баща ми. Каза, че случилото онази нощ е било ужасяващо. Толкова се уплашила, че напуснала Семейството, върнала се в дома си, а по-късно дори издала убийците на ФБР...                      Тази история не ме уплаши, бях решен да разбера кой е баща ми. За да установим бащинството, аз й изпратих мои снимки. По време на първите ми контакти с нея бях около 30-годишен. Приблизително на такава възраст е бил и Менсън, когато се е запознал с майка ми. След като тя ме видя сравни моите снимки с тези на предполагаемите ми бащи и истината излезе наяве. Визуално съм пълно копие на „младия Чарли“, както го нарича майка ми. Чарли Менсън...

В последствие ти си изпратил писмо на Чарлс Менсън. Той отговори ли ти?

Той се също се опита да се свърже с мен няколко пъти. Някои от писмата му бяха ясни и последователни, други – с множество теми, звучаха налудничави и нелогични. Някои дори бяха накъсани и запечатани на парчета в плик. Понякога си мислех, че се опитва да бъде любящ родител, но от следващото изречение ми ставаше ясно, че е параноично ревнив и единствената му цел беше аз да продължа делото му. Каза, че си спомня майка ми и събитията, които тя ми беше разказала. Нейният баща го бил изгонил и забранил двамата да се срещат... В писмата си пише, че напълно разбира как се чувствам. Разказва за собственото си детство, споделя как баща му го е изоставил и през целия си живот е искал да го открие. Казва, че иска да ми е баща и да го наследя. Ако това означава да стана убиец, не благодаря! Затова не го потърсих. Никога не отговорих на писмата му. Той ми изпрати телефонен номер, за да се свържа с него в затвора, но не разбирам какво би искал да ми каже. Не се страхувам да говоря с него, просто нямам желание.

Как ти повлия истината за произхода ти?

В началото бях ужасен. Аз разбрах, че съм син на злото! Все едно Адолф Хитлер да ми е баща. Не можех да се храня със седмици. Страхувах се, че съм наследил неговата лудост, шизофренията му. Когато се уморя, очите ми стават огромни, придобиват блясъка на Менсън. Това много плаши хората, които не ме познават добре, а знаят за произхода ми.                                                                                                                              Днес вече знам, че не съм луд, но все пак съм наследил нещичко от баща си. Въпреки това не искам хората да ме сравняват с него. Пуснах си по-дълга коса, за да прикрия приликите. Дори не харесвам факта, че съм толкова висок, това ме прави по-страшен  и внушителен от самия Чарлс Менсън.

Ти самият имаш ли деца?

Не, все още нямам или поне не знам за съществуването им. Все пак има възможност да имам едно или две някъде по света. Много бих искал да имам деца, още повече бих искал някой ден да открия, че имам дете, с което не съм живял, дете, което да ме открие, както аз открих истинското си семейство. Просто това дете няма да има „късмета” да разбере, че баща му е най-зловещият жив сериен убиец на света...

 

 *     Вегетарианец, който не консумира никакви животински продукти – яйца, сирене, мляко и др.

**   Изгревът на сина

*** Ново изгряващото слънце. Промяната в името на групата е игра на думи.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.