Отрязване на езици

Отрязване на езици
10-01-2021г.
48
Лентата
 
"Когато отрежеш езика на човек, не доказваш, че е лъжец. Доказваш само, че те е страх от това, което може да каже".
Сетая Брат:
"Вече четвърти ден се опитвам да осмисля евтиния театър на сцената на Капитолия, с който заливат цял свят, обаче то такава глупост как да се осмисли… Тъкмо да реша, че любимите ми масмедии са достигнали апогея на лъжата и те вземат, че се надминат.
Телевизия у нас не гледаме, но интернет е достатъчен за двайсет телевизии, та на 6 януари екраните ми се заляха от протести. От една страна - немедийна - снимки на стотици хиляди хора, мирно заели огромните площи пред Капитолия. От друга страна - медийна - снимки на пет човека в карнавални одежди, позиращи пред фотографи във федералната сграда, малко след като са я “превзели” с взлом. Гледах наляво, гледах надясно и си казах, че щом така едностранчиво се отразяват протестите, значи не е чиста работата.
После, на следващия ден, се започна истерия. Импийчмънт, предателство, президентът е ментално болен, насажда насилие, всички са екстремисти, страната гори. Брех, викам си, каква стана тя. Тръгнах да проверявам, а то - нищо. Няма пожари, няма обърнати коли, президентът призовава към спокойствие, но съобщението пет минути по-късно се цензурира.
Нагласени фотографии на двама-трима в Капитолия - ама хубави, професионални снимки с подходящ ъгъл - и нито една публикация за това как са проникнали тези хора в строго охранявана сграда и са тръгнали да тършуват из (отключените) офиси на висшестоящи фигури.
Смътно инфо за ранени и загинали, но без подробности, за сметка на пищни статии по адрес на “нападателите”, до един фенове на забранени конспирации, а също и ненормални, и лузъри.
Фарс и обида за всеки функциониращ интелект.
Сетне започна кампания по забраняване. Координирано и светкавично изчезнаха профили, факти и видеоматериали. Министерството на истината явно бая е закъсало, мислех си, понеже дори дете би проумяло какво се крие зад подобни отчаяни акции.
По-рано миналата година полицай уби цветнокож престъпник и той стана светец, а някои политици безнаказано призоваваха населението към протести по телевизията на фона на горящи улици и сгради, а сега полицията застреля бял пилот от военновъздушните сили (обявен в медиите за излишна утайка на обществото) и същите онези политици захванаха песен за безобразие и импийчмънт, без нищо да е разрушено и нищо да гори.
(Другите четирима загинали кои са не знаем, нито как са загинали). А и защо някой ще импийчва президент, който и без това след десет дни стяга куфарите? ..."
ОТ СТЕНАТА НА ИРИНИ ЗИКИДИС

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.