Нови конспиративни висоти

Нови конспиративни висоти
10-01-2021г.
46
Иван Бакалов
Идеята за кеймтрейлс се развихри на нови висоти с вируса.

Вече пръскат с "химически пневмонит" и един човечец тук ми каза, че вместо да се надсмивам, да направя журналистическо разследване по въпроса - как го карат с влакови композиции с цистерни до летището и после пилотите пръскат за по 50 000 евро надница на ден.
Но идеите не свършват.
Българка от Германия разпространи свое видео, в което обяснява, че там не вали сняг, а машини за сняг пръскат отгоре. И прави научен експеримент, снима се на видео как мачка снежно топче, нагрява го със запалка и казва, че само малко почернява, и мирише на пластмаса.
Много българи с образователни липси избягаха по чужбина да си търсят хляба, защото тук закриха всичко през 90-те, и продължават да заминават, защото беднотията продължава и до сега.
И образовани хора с параноични мании също се настаниха там. И сега от чужбина ни открехват нас, дето сме останали тук, как всъщност върви светът и колко сме прости - този сюжет не е нов. Българи има всякакви.
Но види се този филм няма да свърши и трябва да свикваме, че всеки луд вече може да се запише в социалните мрежи с някакви разтърсващи разкрития.
И процентът на хората, които вярват в такива фантасмагории е висок.
Може пък в бъдеще те да станат официалната власт и преобладаващото обществено и "научно" мнение.
А на нас, дето не вярваме, че снегът е изкуствен, да гледат като на луди.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.