Актуално
Не съм си представяла никога, че рупори от калибъра на CNN, FOX, CNBC, New York Times, The Guardian, ще ползват квалификации в новините си, че няма да проверяват скандална информация, защото им се струва политически некоректна и въобще, че ще бълват една и съща пропаганда като селска радиоточка.
За западно-патешкия възторг и полудяването на света

Гост-автор | 10/01/2021

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Автор: Диляна Ценова Гогова, ФБ

Признавам, че досега се въздържах да споделям пълния си потрес от западния либерален мейнстрийм, но днес Irini Zikidis, без да иска, ми даде тласък.
За мен е наистина мъчително да наблюдавам тежкото падение на медиите, които цял живот имахме за пример: полагахме неимоверни усилия да приличаме на тях, да подхождаме към събитията като тях, да спазваме професионалните принципи като тях, графиките, студиата и оркестрите ни да са като техните...
Не съм си представяла никога, че рупори от калибъра на CNN, FOX, CNBC, New York Times, The Guardian, ще ползват квалификации в новините си, че няма да проверяват скандална информация, защото им се струва политически некоректна и въобще, че ще бълват една и съща пропаганда като селска радиоточка.
Презадоволена съм от понятия като “фалшивите твърдения на Тръмп”, “неоснователни обвинения”, “несъстоятелни доказателства за изборни измами”... и най-пресните “тълпи бунтовници, които нахлуват”, “въоръжени и обезумели застъпници на загубилия президент”... Няма да забравя никога стендъпа на репортерката на CNN пред Белия дом след 90-минутна пресконференция на Рудолф Джулиани. Тя бе там, за да съобщи на милионите си зрители, че от боядисаната му коса се стичали тъмни струйки пот и говорел само BS.
Тези, които измислиха съвременните понятия в журналистиката, успяха да внедрят чрез повтарящи се елементарни опорни точки масовата представа, че светът се управлява именно от тях, а не от президентите. Убитата жена от “нахлулите в Капитолия” била ветеран от Военно-въздушните сили. Точка. Ми да не е нахлувала!
Ние от гъза на географията, през 90-те се смеехме, че ако нещо не го пише в “24 часа”, значи не се е случило, а те прокараха напълно сериозно и съзнателно точно това внушение по цялата планета.
Трябва ли непременно да си заклет тръмпист, за да попиташ как така не е регистрирано нито едно изборно нарушение в полза на Тръмп, а всички са в интерес на демократа? Предаваш ли либералните ценности, ако попиташ Байдън защо като куче души непознати жени? Само на Тръмп ли му е кофти, че ФБР крие разследването срещу Хънтър Байдън от месеци, за да не повлияе на вота? Само лошите ли заслужават да знаят защо Байдън още има акции в китайска компания? Какво стана с изслушването на собствениците на Фейсбук и Туитър в сенатската комисия, след като забраниха споделянето на статия в New York Post за “Байдън гейт”? Защо водещ на политическо шоу се гъне, мънка и не смее да пита Джо и жена му как така фондацията им за борба с рака е похарчила даренията само за заплати и наеми на офиси?...
В коя реалност кандидат за президент, чийто син е хванат в наркомания, педофилия, корупция в полза на чужди държави и лобизъм, няма да подаде оставка и да се оттегли от надпреварата? И няма да бъде питан? В коя? Тръмп може да е всякакъв, но този какъв е?
Как може незаконно записан разговор с чиновник да се представя за легитимно журналистическо разследване и да се нарича “Уотъргейт”? И то при положение, че в разговора не се съдържат “шокиращите заплахи”, описани от “разследващите журналисти”?
Този абсурден, лишен от всякакво приличие и неподвластен на никакви ценности Мейнстрийм даде тон и на нашите самовлюбени леви либерали да обвиняват всеки, който не е с тях, в герберство, бойковизъм и слугуване на статуквото. Те днес вярват със същия западно-патешки възторг, че едни жертви са по-лесно прежалими от други и едни майки са по-вредни за демокрацията от други.
Всеки, отбелязал, че мятането на яйца и къртенето на жълти павета не е баш в синхрон с понятието “демократичен протест”, бе оплют, заклеймен, напсуван, посочен, отритнат и опищян. И всеки, дръзнал да признае публично, че не приема Христо Иванов и Атанас Атанасов за алтернатива на ГЕРБ, бе набеден за мракобесно задкулисие.
Ей тоя черно-бял свят произведоха и завещаха на клетите ни поколения.
Не, че не знаехме за зависимостите им, за собствениците им и за хипер амбициите им, но те се разпасаха необратимо.
Самоизядоха се, съсипаха си обществото, държавата, с най-светли чувства се стиснаха за гушите и си запушиха устите. И сега са на път да съсипят и останалия свят. На печелившите - честито!

 Други статии от този авторКоментари