ПО 50 000лв. на човек бонуси в КЗЛД за 2020г., или колко и какви ДМС получават чиновниците и членовете на Комисията?

ПО 50 000лв. на човек бонуси в КЗЛД за 2020г., или колко и какви ДМС получават чиновниците и членовете на Комисията?
16-01-2021г.
34
Гост-автор
Чиновническа наглост и самозабравяне! В държавата на мафията за медицински хеликоптер пари няма, но за „награди и бонуси“ на послушните чиновници крепящи властта на мафията винаги пари има без значение дали е криза, или не! В условиятя на коронакризата хиляди българи загубиха работата си, хиляди бизнеси изнемогват и загиват, стотици хиляди се чудят как да оцелеят финансово, но за разни „членове’ на различни комисии, администрация и държавни хранилки бонуси и „мазнинка“ има, както се изразява Вожда с Джипа. Той пълни чекмеджетата, те пълнят джобчетата, а българите вече повече от десет години са най-бедната, болна и изчезваща нация в Европа. И най-корумпираната държава в Европа.
Комисията за защита на личните данни – КЗЛД се състои от Председател и четирима членове. Към комисията има назначени и определен брой чиновници – деловоедство, секретар и тн. БОЕЦ поискахме по ЗДОИ информация за раздадените през 2020г. бонуси. От полученият отговор става ясно, че раздадените на членовете на КЗЛД и служителите по тр. договор ДМС е в размер на 272 212 лв – малко над четвъер милион лева.
От КЗЛД не уточняват каква част от тези бонуси са раздадени само между членовете на Комисията и каква част е раздадена на чиновниците работещи по трудов договор. Водени от административната законодателна рамка, която регламентира допустимия размер на ДМС и съотнасяйки го към размера на заплатите, то можем да предположим, че по-голямата част от общата сума е разпределена между Председателя и четиримата членвое на КЗЛД, или по около 50 000лв. на човек за 2020г, или по около 4000 всеки месец, или по около 15 минимални пенсии на месец само бонус!
БОЕЦ бихме приветствали, ако КЗЛД уточнят и посочат конкретният и точен размер на полученото ДМС от членовете на Комисията, както и отделно раздаденото ДМС на чиновниците работещи в КЗЛД. Изрично питахме за бонусите в ЦУ на КЗЛД, визирайки самият състав на комисията, но вероятно, за да скрият именно тази информация от КЗЛД ни предоставят само общата сума, в която влизат и бонусите на чиновниците.
Битката продължава.
 
  Източник: БОЕЦ, фб

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.