Алибегов: Ако до 2 седмици не се реши кога ще се отвори нашият сектор, повече няма да чакаме

Алибегов: Ако до 2 седмици не се реши кога ще се отвори нашият сектор, повече няма да чакаме
18-01-2021г.
31
Гост-автор

Базово ме учудва даже, че са толкова малко. При 30 000 заведения в България има 10-20 случая на злоупотреби. Ако до 2 седмици не се вземе решение за отваряне на нашия сектор, тъй като ние сме на последно място по заболеваемост в Европа, ние няма накъде да паднем повече – ще приложим италианския модел.

Това коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в ефира на Bulgaria on air.

Думите му са след като стана известна злоупотреба при работа на ресторант в един от известните столични хотели.

„Това ще е когато всички заведения ще отворят в един ден и ще работят оттук нататък. От един момент нататък вече няма какво да се губи. Повече няма да чакаме“, каза председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов.

От Асоциацията на заведенията заявяват още, че не одобряват противозаконните действия на колегите си, но част от тях предпочитат да платят глобата за нарушение, отколкото да бъдат изправени пред фалит.

Те излезнаха и с официална позиция във фб, която публикуваме без редакторска намеса:

Днес ви питаме: Какви трябва да са следващите действия на затворените бизнеси, не само заведенията, ако щабът реши да удължи забраната за работа и след 31.01.?
1. Организиране на национален протест.
2. Обявяване на Гражданско неподчинение по примера на Италия.
3. Нациоанален протест, а ако исканията ни не бъдат удовлетворени, последващо отваряне на обектите по примера на Италия.
4. Съгласяваме се да останем затворени, но ако изплатят компенсациите на всички до 31.01, и до същата дата има разписани и приети нови мерки за февруари.
В коментарите, които до един ще бъдат прочетени и анализирани от нашия екип, попълвайте обекта, който представлявате и вашата длъжност. В противен случай, той няма да бъде взет под внимание!

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.