Рекорден брой ваксинирани срещу Covid-19 за ден във Великобритания

Рекорден брой ваксинирани срещу Covid-19 за ден във Великобритания
01-02-2021г.
63
Лентата

Близо 600 000 души са били ваксинирани само за един ден във Великобритания, по данни на здравните власти. Общо броят на получилите първа доза ваксина на Острова наближава 9 милиона.

Рекордният брой ваксинирани е отчетен в събота, данните за неделя все още не са налични. Масовото ваксиниране набира скорост и министърът на здравеопазването Мат Ханкок не скри задоволството си от статистиката като изтъкна, че „всяка доза приближава страната с една стъпка по-близо до нормалното“. В неделя обаче бяха отчетени нови 587 жертви, с което общият брой достигна 106 158. Локдaунът със сигурност ще продължи поне до 8 март, когато се очаква отваряне на училищата. Има съобщения, че положението в болниците се стабилизира, но професор Рупърт Пиърс предупреди, че „това ще бъде поредна трудна година за националното здравеопазване“.

Медиите междувременно разпространиха новината, че капитан сър Том Мур е приет в болница в Бедфорд с пневмония и положителна проба за Ковид-19. 100-годишният Том се прочу миналата година по време на първия локдаун, когато направи 100 обиколки на двора си с благотворителна цел и дари събраните средства на здравеопазването. Той се превърна в национален герой получи титлата „сър“ от британската кралица през юли.

Източник: БНР

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.