Близо 500 задържани на неразрешен протест в Брюксел

Близо 500 задържани на неразрешен протест в Брюксел
01-02-2021г.
17
Лентата

Полицията в Брюксел задържа близо 500 души на неразрешени протести срещу мерките за възпиране на коронавируса в Белгия, предаде ДПА. "Прекратяваме демонстрацията край централната гара", съобщи в Туитър столичната полиция за най-голямото събиране в ранния следобед.

Белгия се подготви за възможно разрастване на протестите срещу рестрикциите заради коронавируса след бурни протести и размирици в съседна Нидерландия в последните седмици. По-рано брюкселската полиция предупреди хората, които планират да участват, да стоят далеч от един от символите на Брюксел - Атомиума, и от централната гара, тъй като в противен случай може да бъдат арестувани.

Белгия наложи нощен полицейски час за седмици, за да се справи с разпространението на коронавирусните инфекции, но досега големи протести срещу мерките не е имало.

В Нидерландия също се стигна до арести. Полицията разпръсна събрало се множество в Амстердам, за да предотврати демонстрация срещу карантинните мерки, въведени заради пандемията от коронавируса, предаде Ройтерс. Полицията съобщи, че за неспазване на социална дистанция и нарушаване на националната забрана за обществени събрания е арестувала 30 души и е наредила на около 600 да се приберат по домовете си.

Няма информация за прояви на насилие по време на разпръсването на хората, събрали се за протестна проява в центъра на Амстердам.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.