Докато Европа се превръща в "затвор",ние вече сме и по кръчмите

Докато Европа се превръща в
01-03-2021г.
15
Гост-автор
Този път няма да кажа какво мисля. Но това току що написа като коментар жена, която живее в Австрия:
Аз живея в Австрия. От 12 месеца не сме виждали отворен ресторант или кафе, с изключение на 3 месеца през миналото лято. Абсолютна диктатура. Без тест не мога да отидя на фризьор. Без тест не мога да отидя и на преглед при семейния си лекар. Без тест не мога да работя. Децата, чиито родители откажат тестове, не могат да припарят в училищата и остават на частно обучение или повтартяне на годината. При нас има огромна липса на ваксина. За сметка на това - тестовете се раздават и продават като топъл хляб. Чакаме да отворят заведенията след месец и от сега сме предупредени. На кафе само с пср тест.....
Ще добавя историята на близка приятелка от Дания, чиято коса е до кръста - от първия локдаун досега, не е ходила на фризьор. Забранено е. И не се е разбрала с някоя да й направи косата у дома. Каквото за всички, това и за нея. И в Дания с ваксините е кошмар.
Прибавям и коментар от Франция, добавен към горното:
В потвърждение на гореописаното мога само да потвърдя това,което е тук на прословутата Френска Ривиера: Ресторанти, барове, дискотеки и кафенета са затворени от месец март 2020г., като изключвам ресторантите в периода юли-септември, които са част от хотели отворени в същия период. От 15.10 всички хотели са затворени, съответно и ресторантите към тях. Вечерен час -18.00ч. От този петък пълна забрана за излизане от дома/освен крайна необходимост/ от петък/18.00 часа/ до понеделник/06.00 часа/, спрени полети, задължително носене на маска дори и на открито и без контакт с други лица. Задължителен PSR при влизане и излизане от страната при обосновани причини и доказателство за адрес при влизане тук.
За граждани, които са извън Евросъюза напускането и пристигането във Франция е абсолютно забранено!
Недостиг на ваксини - като навсякъде и готовност за пореден тотален локдаун за минимум 4 седмици!
Нека за някои, не е истина!За мен е факт,с който лягам и ставам!
Заболеваемост между 24000 и 32000 ежедневно!
Хайде шегаджиите да се изкажат, защото на мен лично хич не ми е шеговито от година време!
Антиваксърите също очаквам да се включат!
Иначе не спирайте да ругаете своите. Няма друга европейска държава, освен България, където свободата да е факт за всички.
 
  Автор: Лияна Панделиева,фб

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.