Илияна Йотова:За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка.

Илияна Йотова:За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка.
02-03-2021г.
18
Гост-автор

За мен е цинизъм да няма тържества на Шипка. Не можем да не отидем на Националния си празник на връх Шипка, на открито, където хората могат да пазят дистанция и да се създаде организация. Това заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Йотова критикува и организацията по ваксинирането на българските граждани. По думите й т. нар. „зелени коридори“ са доказателство, че организацията в този процес не струва и че нещо не е както трябва. „Защо се налага това след като имаше ваксинационен план?“, попита вицепрезидентът. „Другата голяма болка и тревога е начинът, по който хората бяха информирани за тези ваксини, по който вървеше самата кампания“, допълни още Йотова.

„Аз не съм от вчера в политиката. Всички ние съзнаваме, че президентската институция би могла да се превърне в един чудесен инструмент за пазарлъци. Ние не искаме да се явяваме като резултат от политическо предложение“, категорична беше Илияна Йотова и допълни, че през изминалите 4 години президентската институция е била открита към хората. „Президентската институция е това, което създава стабилност. За разговори, за консултации. В началото диалогът с изпълнителната власт беше възможен, до един момент, когато се оказа, че всичко зависи от един човек“, подчерта Йотова.

 Източникю: che-bg.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.